BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da enflasyon iki yılın en düşüğünde----

Fransa'da enflasyon iki yılın en düşüğünde

Fransa'da enflasyon iki yılın en düşüğünde
31 Ocak 2024 - 12:04 www.finansgundem.com

Fransa'da enflasyon, 2023 yılının başında fiyat artışlarını yavaşlatmaya yönelik Avrupa çapındaki çabaların etkisiyle 2024 yılının Ocak ayında iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Fransa Ulusal İstatistik Kurumu (Insee) tarafından açıklanan öncü rakamlara göre, tüketici fiyat endeksi, Aralık ayındaki yüzde 3,7'lik artıştan ocak ayında yıllık bazda 3,1 artışa geriledi. Piyasalarda beklenti artış hızının yüzde 3,4'e ineceği yönündeydi.

Böylece enflasyon 2022 yılı Ocak ayında görülen yüzde 2,9 seviyesinin ardından en düşük noktaya geldi.

Enflasyondaki düşüş, aralık ayında genel fiyatlarda artışa yol açan enerji fiyatlarında durulmanın yanı sıra, gıda ve imalat malları fiyatlarından da kaynaklandı.

Enflasyonun bir diğer önemli unsuru olan hizmet fiyatları ise bir miktar ivme kazandı. Pantheon Macro Economics'in kıdemli Avrupa ekonomisti Melanie Debono, bir notunda bunun "bu bileşende devam eden yapışkanlığa" işaret ettiğini ve ağırlığının arttığını söyledi.

Debono, Fransa ve İspanya'ya ilişkin rakamların, Euro Bölgesi enflasyonunun Ocak ayında yüzde 2,4'ye düşmesine işaret ettiğini belirtti.

Fransa'da aylık bazda tüketici fiyatlarında yüzde 0,2 düşüş görüldü. Piyasay beklentisi bir önceki ay yüzde 0,1 artan fiyatların, aynı seviyede yükseleceği yönündeydi.

Fransa UNRWA'ya finansal desteği kesti

 

Fransa'dan Amazon'a 32 milyon euroluk ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)