BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa en iyi ihtimalle yüzde 8 küçülecek----

Fransa en iyi ihtimalle yüzde 8 küçülecek

Fransa en iyi ihtimalle yüzde 8 küçülecek
27 Mayıs 2020 - 18:12 www.finansgundem.com

Korona virüs vakalarındaki azalışın ardından kısıtlamaları hafifleten Fransa’da Ulusal İstatistik dairesi ekonominin toparlanmasına rağmen ülkenin yıl sonunda en az %8 küçüleceğini belirtti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa Ulusal İstatistik Dairesi, (INSEE) ülkedeki ekonomik faaliyetlerin 11 Mayıs'ta ülke çapındaki korona virüs kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında önemli ölçüde toparlandığını, ancak gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) 2020 yılında en az yüzde 8 oranında küçülebileceğini belirtti.

INSEE, en son tahminlerinde, ikinci çeyrek GSYİH'nın bir önceki yılın rakamlarına göre beşte biri kadar düşeceğini belirtti.

Kısıtlamalar sonrasındaki faaliyet, mayıs başındaki %33’lük orana kıyasla normalin %21 altında gerçekleşti. Bu iyileşmeye, bar ve restoranlar dışındaki dükkân ve işletmelerin yeniden açılmasıyla kısmen geçici olabilecek tüketimdeki toparlanma da yardımcı oldu; 11 Mayıs'tan sonra tüketimle, kriz öncesi seviyeler arasında sadece %6’lık bir fark söz konusu.

INSEE’den yapılan açıklamada, "Ekonomik faaliyet temmuz ayından itibaren kriz öncesi seviyelere geri dönse bile, Fransa'nın GSYİH'sı 2020 yılında yüzde 8 düşecek ve normale bu kadar hızlı bir dönüş de mümkün görünmüyor. Bu nedenle sağlık krizinin genel etkisi bu rakamlardan çok daha büyük olacaktır" denildi.

INSEE tahminlerinde, ikinci çeyrek GSYİH'sındaki düşüşün ilk çeyrekteki yüzde 5,8'lik düşüşe kıyasla yüzde 20 civarında olması bekleniyor.

Bu ay içerisinde topyekûn karantina sürecinin sona ermesinin ardından, sektörler arasında kriz öncesi döneme oranla yavaşlama sanayide yüzde 24 (karantina sırasında %38), inşaat sektöründe yüzde 38 (karantina sırasında %75) ve hizmet sektöründe yüzde 25 (karantina sırasında %36) olarak kaydedildi.

Kovid-19 anketinde AB'ye kötü not

 

New York borsası yükselişle açıldı

 

Fed'in hazine tahvillerinde faiz hedeflemesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)