BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa: ABD ile yaşanan kriz ciddiyetini koruyor----

Fransa: ABD ile yaşanan kriz ciddiyetini koruyor

Fransa: ABD ile yaşanan kriz ciddiyetini koruyor
07 Ekim 2021 - 09:41 www.finansgundem.com

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, dün (Çarşamba) Avustralya’nın Fransız denizaltıları anlaşmasından geri çekilmesiyle Washington ile yaşanan anlaşmazlığın ciddiyetini koruduğunu ve hala çözülmediğini açıkladı.

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde Paris’te ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile önemli görüşmeler gerçekleştirilmişti.

Ülkeler arası yaşanan anlaşmazlık, Avustralya ve İngiltere’nin Çin ile mücadele etmek için ABD ile AUKUS adı verilen bir anlaşma imzalamasıyla ortaya çıktı.

Anlaşmaya göre Avustralya, Fransa’dan alacağı denizaltı anlaşmasından vazgeçerek ABD ile bir anlaşma yaptı. Paris, ABD ve Avustralya arasında yapılan anlaşmanın gizlice yapıldığını açıklayarak anlaşmayı protesto etmek için Washington büyükelçisini geri çağırdı.

Parlamentoda açıklama yapan Le Drian, bu hafta Paris’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile olumlu ve verimli görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Le Drian, “Kriz ciddi bir durumda. Diyaloğu yeniden başlattık diye kriz çözülmedi. Kelimelerden ziyade eylemlere ihtiyacımız olacak” şeklinde konuştu. Bakan, iki tarafın Ekim ayı sonuna kadar bir sonuca varılması için çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.

Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ABD Başkanı Joe Biden ile Ekim ayında tekrar görüşeceğini açıkladı.

Le Drian, iki lider arasında gerçekleşecek görüşmenin Fransa’nın ve Avrupa’nın Hint-Pasifik bölgesindeki faaliyetlerine, daha güçlü ve yetenekli bir Avrupa savunmasının önemine ve ABD’nin Afrika’nın Sahel bölgesinde Avrupa devletleri tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonlarına verdiği desteği nasıl güçlendirebileceğine odaklanacağını belirtti.

Le Drian, Avustralya ve ABD ile yaşanan anlaşmazlık sonrası Fransa’nın geri çağırdığı Canberra Büyükelçisi’nin Avustralya’ya döneceğini açıkladı. Parlamentoda yaptığı konuşmada “Büyükelçimizin gelecekteki ilişkilerimizi yeniden tanımlamak için Avustralya’ya geri dönmesini istedim” dedi.

AB’den denizaltı krizinde Fransa’ya destek

 

FETÖ üyeleri denizaltı ile kaçmaya çalıştılar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)