BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFoxconn'dan işçi tavsiyesinde bulunan çalışanına prim----

Foxconn'dan işçi tavsiyesinde bulunan çalışanına prim

Foxconn'dan işçi tavsiyesinde bulunan çalışanına prim
30 Kasım 2022 - 16:10 www.finansgundem.com

Apple'ın tedarikçisi Foxconn, Çin'deki iPhone fabrikasına yeni işçi almak için tavsiye primi önerdi.

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın tedarikçisi Foxconn, Çin’in Zhengzhou kentindeki iPhone fabrikasında çalışmaya uygun kişi tavsiyesinde bulunan çalışanlarına 1,000 yuan (141.11 dolar) prim vermeyi teklif etti.

Çin’in büyük kentlerinde katı korona virüsü kısıtlamalarına tepki olarak geçen hafta sonu başlayan ve çığ gibi büyüyen gösteriler nedeniyle Foxconn’un iPhone fabrikasında üretim kesintiye uğramış ve buna bağlı olarak Apple’ın yaklaşık 6 milyon iPhone Pro üretimini yapamayacağına yönelik bir haber çıkmıştı. Şirket, Zhengzhou’daki fabrikasının azalan işçi sayısını yeniden artırmayı hedefliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre Foxconn’un prim teklifi, şirketin personel alım departmanı tarafından WeChat hesabı üzerinden yapıldı. Teklife göre, eğer tavsiye edilen işçi, fabrikada 15 gün çalışırsa, tavsiyede bulunan çalışana 500 yuan verilecek; eğer yeni çalışan fabrikada bir ayı tamamlarsa, onu tavsiye edene 500 yuan daha ödenecek. Foxconn’un fabrikasındaki çalışanların aylık ortalama maaşı 3,000 ila 4,000 yuan.

Foxconn kaynağının Reuters’a verdiği bilgiye göre, karışıklıktan önce 200,000’in üzerinde işçinin çalıştığı fabrikanın kasım ayındaki üretimi en az yüzde 30 azalabilir.

Hâlihazırda mevcut çalışanlarına ödediği prim miktarını artıran Foxconn, yeni istihdam edeceği çalışanlara daha yüksek ücret teklif ediyor.

Foxconn, iPhone fabrika işçilerinden özür diledi

 

Foxconn, üretimi yeniden başlattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)