BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFoxconn, iPhone fabrika işçilerinden özür diledi----

Foxconn, iPhone fabrika işçilerinden özür diledi

Foxconn, iPhone fabrika işçilerinden özür diledi
25 Kasım 2022 - 06:06 www.finansgundem.com

Tayvanlı şirket Foxconn, Çin'in iPhone fabrikasında çalışan işçilerle yaşanan sorunlar nedeniyle sorumluluğu kabul ederek işçilerden özür diledi.

Tayvanlı imalat şirketi Foxconn, Çin'in Cıngcou kentindeki iPhone fabrikasında çalışan işçilerin prim ödemelerinin yapılmamasından kaynaklanan protestolardaki sorumluluğunu kabul etti.


Şirket tarafından yapılan açıklamada; işe yeni alınan çalışanların prim ödemelerinin 'teknik bir hatadan dolayı' yanlış hesaplandığını, 'çalışanların endişelerinin giderileceği, makul taleplerinin yerine getirileceği' duyurularak "Bilgisayar sistemindeki girdi hatasından ötürü özür diliyoruz. Ödemeler anlaşmalara ve işe alım duyurularına uygun olarak yapılacaktır" denildi.

Dünyadaki toplam iPhone üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan taşeron üreticinin hesabına çalıştığı ABD'li teknoloji şirketi Apple da Cıngcou'daki üretim tesisinde olanları yerinde takip ettiklerini, çalışanların endişelerinin giderilmesini sağlamak için Foxconn ile irtibat halinde bulunduklarını bildirdi.

Koşullar ağır, ödemeler yapılmadı


Apple'ın akıllı telefonları iPhone'ların üretildiği en büyük tesislerinden olan söz konusu fabrikada pandemi önlemleri nedeniyle 'kapalı devre' çalışan işçiler, karantina koşullarını ve vadedilen ödemeleri alamadıklarından dolayı şirketi protesto etmişti.

Sosyal medyada yayılan videolarda protestolar sırasında işçiler ile sağlık görevlileri ve polisler arasında taşkınlık görübtüleri ortaya çıkmıştı. ekimin ilk haftası itibarıyla, yaklaşık 300 bin işçinin bulunduğu tesiste 'kapalı devre' üretime geçilmiş, fabrikayı şehirden yalıtmak için etrafı metal bariyerlerle kapatılmıştı.

İşçiler valizleriyle yürüdü

Binlerce işçi, yalıtılan tesisteki karantina koşullarının zorluğu nedeniyle fabrikadan ayrılmıştı.

Yine pandemi nedeniyle şehirlerarası otobüs seferlerinin yapılmayan şehirde, uzak köy ve kasabalardaki evlerine valizleriyle kara yolundan yürüyerek gitmeye çalışan işçilerin görüntüleri medyaya yansımıştı.

Bunun üzerine Foxconn'un, çalışanlara daha fazla maaş ve prim teklif ettiği, ayrıca 100 bin ilave işçi istihdam etmek girişimlerinde bulunduğu bildirilmişti.


Yaşanan bu sorunların üretimi yüzde 30 azalttığı ve dolayısıyla 2023 yılı başlarına kadar üretimi beklenen yeni nesil telefonların teslimatlarında gecikme olacağı ifade edilmişti. 

Trump, Foxconn’un 10 milyar dolarlık fabrika kuracağını bildirdi

 

Foxconn'dan robotlara istihdam müjdesi!

 

Fiyat farkı açılınca iPhone turizmi patladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)