BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında 117 işletmeye ceza----

Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında 117 işletmeye ceza

Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında 117 işletmeye ceza
12 Temmuz 2023 - 13:56 www.finansgundem.com

Samsun'da, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 117 işletmeye 224 ürünle ilgili idari para cezası uygulandı.

Samsun'da Ticaret İl Müdürlüğünce, sektörlerde oluşturulmak istenen arz talep dengesizliği ile haksız kazanç sağlama girişimleri ve haksız ticari uygulamalarının takip edilerek, tüketicilerin mağduriyet yaşayabileceği fiilleri önlemeye yönelik denetimler devam ediyor.

Adnan Menderes Bulvarı'nda faaliyet gösteren büfe ve işletmeler ile kent genelindeki otomotiv sektörü, Ticaret İl Müdürlüğünce mercek altına alındı.

Denetimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Zülkif Dağlı, 2023 yılı içinde yetki belgesi olmadan 3'ten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan bireysel ve kurumsal satıcıların tespit edildiğini belirtti.

Satıcılardan söz konusu satışlara ilişkin savunmaları alındıktan sonra Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca idari para cezası uygulanacağını aktaran Dağlı, şu ifadeleri kullandı:

"Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında 2023 yılında 387 işletmede 1311 ürünle ilgili denetim gerçekleştirilmiş, il genelindeki denetimler sonucunda 117 işletmeye 224 ürünle ilgili idari para cezası uygulanmıştır. Bu konulardaki denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bir kez daha hatırlatarak, işletmeleri daha ağır idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları için dikkatli olmaya davet ediyorum."

Teşebbüslere 440 milyon TL ceza

 

BofA'ya 250 milyon dolarlık ceza

 

O bitkiyi toplatan şüpheliye 244 bin lira ceza!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)