BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Türkiye için kırılgan açıklama!----

Fitch'ten Türkiye için kırılgan açıklama!

Fitch'ten Türkiye için kırılgan açıklama!
15 Aralık 2015 - 07:08 www.finansgundem.com

Fitch, en kırılgan ülke olarak Türkiye'ye işaret etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Gelişmekte olan Avrupa'nın 2016'da Rusya ekonomisinin istikrar kazanmasından ve orta-doğu Avrupa ülkelerinin güçlü büyüme görünümlerinden faydalanacaklarını bildirdi.
 
Fitch yayınladığı raporda, Rusya ekonomisinin 2016'da istikrar kazanacağını öngördüğünü belirtirken, 2015 yılında yüzde 4 daralmasını beklediği Rus ekonomisinin 2016'da yüzde 0,5 büyüyeceği tahmininde bulundu. Rus ekonomisinin 2016'da istikrar kazanmasının BDT ülkelerinin kredi notları üzerinde baskıyı hafifleteceğini ifade eden Fitch, bununla birlikte zayıf ekonomik aktivitenin sıkı politika ve genel olarak zayıflayan bankacılık sektörüyle bir araya gelmesini ekonomik performansı sınırlayacağını vurguladı.
 
Orta-doğu Avrupa'da 2016 yılında ekonomik büyümenin güçlü olmaya devam edeceğini tahmin ettiklerini de belirten Fitch, dış faktörlerin genel olarak destekleyici olacağını da öngördü.
 
Gelişmekte olan Avrupa'nın genel olarak Fed'in faiz artırımının global sermaye akışlarında yaratacağı kaymalara karşı iyi konumlandıklarını ifade eden Fitch, bir çok Orta Avrupa ülkesinin cari işlemler dengelerini iyileştirdiklerini ve global finansal oynaklığa kırılganlıklarını azalttıklarına dikkat çekti. Bu ülkelerin en çok Euro kuru riski ve ECB politika değişikliğine açık olduklarını belirten Fitch, BDT ülkelerinin ise genel olarak dış fonlamaya bağlı olmadıklarına işaret etti.
 
Fitch, en kırılgan ülke olarak Türkiye'ye işaret ederken, Türkiye'nin de zorlu dış fonlama ortamında yolunu bulmasını beklediğini vurguladı. Fitch, seçimlerle ilişkili yurt içi stresin geride kalmasına karşın Türkiye için jeopolitik gerilimlerin artmakta olduğunu da ifade etti.
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)