BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: TCMB'nin 19 Kasım'da alacağı karar ön işaret olacak----

Fitch: TCMB'nin 19 Kasım'da alacağı karar ön işaret olacak

Fitch: TCMB'nin 19 Kasım'da alacağı karar ön işaret olacak
10 Kasım 2020 - 18:31 www.finansgundem.com

TCMB'deki bayrak değişiminin ardından Fitch'ten yapılan değerlendirmede "TCMB'deki değişimi değerlendirmede politika kararları ana unsur olacak" ifadelerine yer verildi

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye Merkez Bankası'nda yaşanan son değişiklikleri ele alma konusunda temel unsurun politika kararları olacağı belirtildi. 

Fitch'in değerlendirmesinde Merkez Bankası başkanının değiştirilmesinin bankanın para politikası kredibilitesini arttırma ihtimalini getirdiği, gelecek hafta açıklanacak para politikası kararının bu etki açısından bir ön işaret olacağı yorumunda bulunuldu.

Albayrak'ın istifa kararına dikkat çekildi

Değerlendirmede Merkez Bankası Başkan değişikliğinin ardından Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da istifa ettiğine dikkat çekilirken gelişmeler arasındaki bağlantının net olmadığına vurgu yapıldı. 

"Yatırımcı güveni para politikası konusunda daha hassas"

Değişikliklerin reform ajandasını güçlendirip güçlendirmeyeceğinin bilinmediğine vurgu yapan Fitch, yatırımcı güveninin ise para politikası konusunda daha hassas olduğunu ifade etti.

Kuruluş ayrıca "TCMB'nin ana politika faizi üzerinden sıkılaştırma adımı atmasının etkisi, daha şeffaf ve daha tahmin edilebilir bir adım olmasının yanı sıra politik baskıdan daha fazla bağımsızlığa işaret edeceği için daha fazla olacaktır. TCMB'nin TL'deki zayıflığa yavaş yanıt vermesi politika sıkılaştırmasının yetersiz kalması riskini yaratır ve daha fazla dış dengesizliğe, piyasa istikrarsızlığına katkı yapar" ifadelerini kullandı.

Ağbal: MB’nin temel amacı fiyat istikrarı

Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal

İletişim Başkanlığı: Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi

Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Mesut Uzal11 Kasım 2020 12:19

    Piyasanın ortak beklentisi politika faizinin 400 baz puan artırılması yönünde.Yani % 14.25'e çıkarılması beklentisi var.Bu yapılsa bile acaba yeterli olur mu?Kamu kesiminin borçlanma gereği azaltılmadan yapılan değişiklikler arızi yani geçici olumlu etki yapar.Kamu kesimi borçlanma gereği kalıcı olarak azaltılabilirse piyasada enflasyonda kalıcı olarak aşağı trend izlenebilir.Yapısal iyileşme için yapısal önlemler gerekir.Syg.