BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'----

Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'

Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'
08 Kasım 2020 - 19:37 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Bert Albayrak'ın resmi Instagram hesabından istifa açıklaması yapıldı. Ancak Twitter hesabına ulaşılamadığı görüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın resmi Instagram hesabından istifa paylaşımı yapıldı. Hesabın ele geçirilmiş olma ihtimali konuşuluyor. Albayrak'ın Twitter hesabına ise ulaşılamıyor.

Hesabın hacklendiği ve istifanın doğru olmadığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Berat Albayrak'ın Twitter hesabının silindiği görüldü. Türkiye nin önemli gazetelerinin internet sitelerinde istifayı doğrulayan ya da yalanlayan bir haber henüz yayınlanmadı.

Henüz hükümet cephesinden ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifayı doğrulayan bir açıklama yapılmadı.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, pazar gününün son saatlerinde Instagram üzerinden istifası duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile ilgili kapsamlı bir haber hazırladı.

Haberde Bloomberg muhabirlerine konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda görevli yetkililer istifanın gerçek olduğunu söyledi. İsmini açıklamak istemeyen yetkili Albayrak’ın Instagram üzerinden yaptığı istifanın gerçek olduğunu söyledi. Fakat ismini açıklamayan yetkili Albayrak’ın Instagram üzerinden istifa etmesine şaşırdığını söyledi.

Yetkili, “Albayrak’ın bazı danışmanları bile bu duruma şaşırdı. Ona ulaşmak için aradılar fakat bakanın telefonu kapalıydı” açıklamasını yaptı.

Albayrak’ın Twitter hesabını da sildiğini aktaran Bloomberg, Türk makamlarından istifa ile ilgili bir doğrulama ya da yalanlama gelmediğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Albayrak, 2015 yılından bu yana kabinede. 2018 yılında Hazine ve Maliye Bakanı olmadan önce, Enerji Bakanı olarak görev yaptı.

Reuters açıklamanın doğruluğunu teyit için görüştüğü Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden bir doğrulama alamadığı bilgisini paylaştı.

Üst düzey bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi "Doğrulatamadık" derken, Reuters'a yanıt veren iki cumhurbaşkanlığı yetkilisi de haberi şu anda teyit edemediklerini söylediler.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş'tan açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sosyal medya hesabından Albayrak'ın istifa haberlerine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

Muş'un paylaşımı şu şekilde: 

"Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz."

Sputniknews'in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Bert Albayrak'ın resmi Instagram hesabından yapılan paylaşım şöyle:

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Berat Albayrak (@beratalbayrak)'in paylaştığı bir gönderi ()

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın 'görevi bıraktığı' paylaşımının ardından AK Parti kurmaylarından da açıklamalar gelmeye başladı.

Naci Bostancı: Konu Cumhurbaşkanımızın takdirindedir

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise şu paylaşımı yaptı: "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir."

Ulaştırma Bakan Yardımcısı: Kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var."

Bu arada sosyal medyada istifa haberlerine yönelik yoğun paylaşımlar yapılırken, aşağıdaki iletiler dikkat çekti.

İsmail Gülle: Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, "Bakanımız Sn. @BeratAlbayrak çok zor bir süreçte görev üstlenmiş, kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar atmıştır. İhracat ailemizi her zaman destekleyen Bakanımız Sn. #BeratAlbarak’ın özverili çalışmalarına bizzat şahidiz" paylaşımında buşundu.

ETİKETLER :