BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAğbal: MB’nin temel amacı fiyat istikrarı----

Ağbal: MB’nin temel amacı fiyat istikrarı

Ağbal: MB’nin temel amacı fiyat istikrarı
09 Kasım 2020 - 09:09 www.finansgundem.com

Hafta sonu beklenmedik bir değişiklikle Merkez Bankası’nın başına geçen eski bakan Ağbal, para politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir. 19 Kasım 2020 tarihli para politikası kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 19 Kasım'da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentilerin gözden geçirileceğini, gelişmelerin de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararlarının alınacağını bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır."

Ağbal: Göreve başladık, çalışma zamanı...

Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal

Uysal'ın görevden alınması piyasalara nasıl yansıyacak

Murat Uysal'ın görev süresinde neler oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)