BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Ratings ABD'nin notunu açıkladı----

Fitch Ratings ABD'nin notunu açıkladı

Fitch Ratings ABD'nin notunu açıkladı
12 Nisan 2016 - 21:32 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ABD'nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu 'AAA' ve "durağan" görünümünü teyit etti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ABD'nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu 'AAA' ve "durağan" görünümünü teyit etti.

Kurum açıklamasında, dünyanın en seçkin rezerv para birimine, sabit getirili menkul kıymetler endeksine ve dünyanın en derin ve likit sermaye piyasalarına ev sahipliği yaparak finansal esneklikte benzersiz olmasının kredi notundaki etkisine vurgu yapıldı.

Fitch, ABD ekonomisinin 2015'te 2.4 büyüdüğünü söyledi ve 2016'da bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 2.9'u olacağı tahmininde bulundu. Reel Gayri safi yurtiçi hasılanın ise 2016 ve 2017'de yüzde 2.1 olacağını belirterek tahminlerini düşürdü.

Kredi derecelendirme kuruluşu, para politikası üzerine ise bu yıl 2 faiz artırımı ve 2017'de ise 3 faiz artırımı beklediğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)