BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFirari imama yardım eden 3 kişi tutuklandı----

Firari imama yardım eden 3 kişi tutuklandı

Firari imama yardım eden 3 kişi tutuklandı
09 Ağustos 2016 - 23:28 www.finansgundem.com

FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu öne sürülen firari Adil Öksüz'ün kaçışına yardımcı oldukları iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve "Akıncı'ya tarla bakmaya gittiğini' savunup serbest bırakılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün kaçışına yardımcı oldukları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Darbe girişimi sırasında Ankara’da Akıncı Hava Üssü’nde yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve "Akıncı'ya tarla bakmaya gittiğini" savunup serbest bırakılan FETÖ’nün "Hava Kuvvetleri İmamı" Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kaçışına yardımcı oldukları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı. Tutuklanan isimlerden birisi gazeteci Erdal Şen.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Adil Öksüz ile hısımlık ilşkisi olduğu belirtilen Ali Sami Yıldırım, Erdal Şen ve İlhan Yıldırım gözaltına alındı. Şüphelilerin, Adil Öksüz'ün Üsküdar ilçesindeki bir binada kaçıp saklanmasına yardım ettikleri belirtildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerden Erdal Şen'in gazeteci, İlhan Erdem'in örgütün "Kanada İmamı" ve Ali Sami Yıldırım'ın ise "Rusya İmamı" olduğu öne sürüldü.

Savcılık sorgularının ardından tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheliler, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öksüz, en son 19 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında TEM Otoyolu Akyazı gişelerinden geçerken görüntülendi. Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz "SIR" plakalı aracına Akyazı'da kayınpederinin evinin garajına bıraktıktan sonra kayıplara karışmıştı. Öksüz'ün "SIR" plakalı aracı da garajdan emniyete çekilmiş ve inceleme yapılmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)