BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFinansal otoritelerin yeni kâbusu----

Finansal otoritelerin yeni kâbusu

Finansal otoritelerin yeni kâbusu
12 Şubat 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

Merkez bankaları, kripto para piyasalarındaki artışı ‘spekülatif’ olarak tanımlayarak sektörle mesafeyi korumaya devam ediyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinin dolandırıcılık, kara para aklama ve terörün finansmanı gibi kötü amaçlar için kullanılması risklerine karşı bir kez daha uyarıda bulundu. Yellen, Aralık 2020’de yürürlüğe giren Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’nın Hazine’ye yasa dışı faaliyetlerle mücadelede avantaj sağlayacağını vurguladı.

Dünya gazetesinde yer alan derleme habere göre, Yellen’in açıklamaları kripto paralarla ilgili tartışmaların fitilini ateşledi. Geleceğin parası olarak gösterilen dijital paralar temelinden sorgulanmaya başlandı. ECB Başkanı Christine Lagarde da telekonferansla katıldığı bir toplantıda, kurumsal şirketlerin portföylerinde Bitcoin gibi kripto para birimlerine yer vermelerinin ardından bankaların da bu trendi izleyip izleyemeyeceği sorusuna, “Bunun olası olduğunu düşünmüyorum, hatta söz konusu olamaz diyebilirim” yanıtını verdi.

Elon Musk öncülüğünde kurumsal yatırımcıların kripto para ilgisiyle Tesla’nın ardından Mastercard’ın da kripto paraları benimsemesi Bitcoin’in dün 48 bin 364 dolarla rekor tazelemesine yol açsa da merkez bankaları ve finansal otoritelerden hala güven oyu alamadı.

SPEKÜLATİF ÇILGINLIK

Kanada’da ise Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Tim Lane, Bitcoin’in son bir ayda birden fazla kez rekor tazelemesinin ardından piyasada görülen volatiliteyi eleştirerek, “Fiyatlardaki son artış bir trende benzemiyor ve daha çok yüksek profilli bir tweet’in fiyatta ani bir sıçramayı tetiklemeye yettiği bir atmosferde spekülatif bir çılgınlığa benziyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)