BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma Finansal kuruluşlar kömür sanayisine 1,5 trilyon dolar sağladı----

Finansal kuruluşlar kömür sanayisine 1,5 trilyon dolar sağladı

 Finansal kuruluşlar kömür sanayisine 1,5 trilyon dolar sağladı
15 Şubat 2022 - 09:07 www.finansgundem.com

Büyük finansal kuruluşlar 2019-2021 arası kömür sanayisine 1,5 trilyon dolar sağladı

28 sivil toplum kuruluşundan oluşan çevreci grup tarafından hazırlanan bir rapora göre, yüzlerce finansal kuruluş Ocak 2019'dan Kasım 2021'e kadar kredi ve taahhüt yoluyla kömür sanayisine 1,5 trilyon dolar tahsis etti. Araştırmaya göre bu kuruluşların birçoğu net sıfır taahhütte bulunmuştu.

Araştırma, Çin, ABD, Japonya, Hindistan, İngiltere ve Kanada'dan oluşan altı ülkeden bankaların dönem boyunca küresel kömür finansmanının %86'sından sorumlu olduğunu belirtiyor.

Net Zero Banking Alliance'ın üyeleri olan Japon yatırım bankaları Mizuho Financial, Mitsubishi UFJ Financial, en büyük iki kredi veren olarak belirlenirken, doğrudan krediler 373 milyar doları buldu.

1,2 trilyon dolar da taahhüt yoluyla kömür şirketlerine kanalize edildi. Önde gelen 10 sigortacının tümü Çinli idi ve Çin Sanayi Ticaret Bankası (ICBC) 57 milyar dolarla ilk sırada yer aldı.

Araştırmaya öncülük eden Alman çevre grubu Urgewald'ın finansal araştırma başkanı Katrin Ganswind, "Bankalar kömür müşterilerinin geçişine yardımcı olmak istediklerini iddia etmeyi severler, ancak gerçek şu ki bu şirketlerin neredeyse hiçbiri geçiş yapmıyor" dedi.

Sanayici kömüre dönüyor

 

Petrol şirketleri neden yeşil enerjiye yatırım yapmıyor?

 

Almanya, nükleeri yeşil yatırım olarak görmüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)