BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıFinansal bilinç tartışıldı----

Finansal bilinç tartışıldı

Finansal bilinç tartışıldı
31 Mayıs 2013 - 12:55 www.finansgundem.com

Visa Europe tarafından düzenlenen Tüketicinin Finansal Bilincinin Geliştirilmesi Konferansı’nın beşincisi İstanbul’da gerçekleştirildi

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir ekonomi için önemi her geçen gün artan “finansal okuryazarlık” kavramının geliştirilmesi ve toplumda yaygınlaştırılması amacıyla, Visa Europe tarafından düzenlenen Tüketicinin Finansal Bilincinin Geliştirilmesi Konferansı’nın beşincisi İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansa sektör temsilcileri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Visa üyesi bankaların yanı sıra, uluslararası kuruluşlardan konuşmacılar da katıldı. 
31 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, finansal okuryazarlığı gelişmiş toplumlarda ekonominin daha istikrarlı ve sürdürülebilir olacağını belirtti. Türkiye’de 2005 yılından bu yana, finansal okuryazarlık alanındaki çalışmalarla sektöre liderlik ettiklerinin altını çizen Ülman, “Bu alandaki çalışmalarımızın onuncu yılına yaklaşıyoruz. 2005 yılından bu yana, finansal bilincin geliştirilmesi konusunda birçok önemli çalışmaya imza attık. Visa olarak açtığımız bu yolda toplumun farklı kesimlerini kapsayan benzer projelerin hayata geçtiğini mutlulukla izliyoruz” dedi. 
Finansal bilincin geliştirilmesinde ulusal stratejinin önemine de değinen Ülman, “Ulusal bir politika oluştururken sağlıklı sonuçlar elde etmek için, kamu yönetiminin, sivil toplumun ve özel sektörün güç birliği yapması kaçınılmaz. Her ne kadar ulusal stratejinin ortaya çıkması önemli bir aşama olsa da, finansal eğitim seferberliği uzun soluklu bir yolculuk ve bu yolculukta tüm paydaşların bir rolü var. Devletin koordinasyonunda gerek kamu, gerek özel sektör, gerekse de sivil toplum üzerlerine düşen rolleri eşgüdümle gerçekleştirerek, Türkiye’de finansal bilincin geliştirilmesine katkıda bulunacak” dedi. 
Konferansta konuşan SPK Başkan Yardımcısı İbrahim Peker de SPK çatısı altında koordine edilen kamu tarafındaki gelişmelere değinerek, Türkiye’nin finansal eğitimdeki ulusal stratejisinde geldiği noktayı katılımcılarla paylaştı. 
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Uluslararası Eğitim Ağı (INFE) Genel Sekreteri Flore-Anne Messy ise konuşmasında finansal eğitimde ulusal stratejilerin oluşturulabilmesi için gerekli temel prensipleri aktararak, ulusal bir strateji oluştururken her ülkenin kendi özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak bir yol haritası çizmesi gerektiğini vurguladı. 
Hürriyet Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Erdal Sağlam’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen birinci panelde Türkiye’deki finansal okuryazarlık çalışmalarının süreçleri ve zorlukları tartışıldı. Panelde konuşmacı olarak yer alan Merkez Bankası Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcısı Cihan Aktaş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, SPK Sermaye Piyasaları Eğitim ve Tanıtım Grubu Başkanı Müge Taşçı ve Dünya Bankası Türkiye Ofisi Kıdemli Ekonomist Kamer Karakurum Özdemir konuyu kamu kurumlarının bakış açısıyla değerlendirerek, bu alanda yürütülen projeleri aktardı. 
Konferans Time Dergisi’nin dünyaca ünlü yazarını da ağırladı 
Konferansın açılış konuşmalarının ardından, gazeteci ve haber sunucusu Özlem Gürses’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci panelde ise Time Dergisi yazarı Dan Kadlec, Personal Finance Education Group (pfeg) Yönetim Kurulu Başkanı Tracey Bleakley ve Visa Europe Romanya Ülke Müdürü Catalin Cretu finansal okuryazarlıkta uluslararası uygulamaları paylaştı. 
Finansal okuryazarlık alanındaki projelerine 2005 yılında “www.paraniyonet.com” sitesini kurarak başlayan Visa Europe, 2006 yılından bu yana sektör temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve üye bankaların katılımıyla düzenlediği konferans dizisiyle tüketicinin finansal bilincinin geliştirilmesine destek veriyor. Şirket, bu alandaki faaliyetlerini Paramı Yönetebiliyorum projesi ve genç tüketicileri bilinçlendirmeye yönelik web sitesi ile farklı alanlarda sürdürüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)