BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans sektörü krize mi giriyor?----

Finans sektörü krize mi giriyor?

Finans sektörü krize mi giriyor?
13 Mart 2020 - 15:00 www.finansgundem.com

Korona virüsün pandemiye dönüşmesi ve petrol fiyatlarındaki keskin düşüşle birlikte küresel piyasalar ayı piyasasına girerken bankalarda telaş başladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’deki keskin düşüş bankaların bilançolarına direk olarak yansıması bekleniyor. Bankalar ellerindeki riskli varlıkları satmakta zorlanacak gibi duruyor.

Kriz %40’dan fazla düşen finans hisseleriyle daha da derinleşti. Citigroup hisseleri geçtiğimiz gün yüz 15’e yakın düşerken toplamda düşüşü %40’i geçti. Bankanın hisselerindeki düşüş S&P 500 endeksindeki düşüşleri neredeyse ikiye katladı.

ABD’nin en büyük bankalarının yöneticileri geçtiğimiz gün ABD Başkanı Donald Trump ile toplantı yaptılar. Sektörün liderleri toplantı sonunda bankaların durumunu iyi olduğu vurgusu yaptı. Bank of America’nın Genel Müdürü Brian Moynihan, bankaların sermaye ve likidite konusunda “mükemmel konumda” olduğunu söyledi. Citigroup Genel Müdürü Michael Corbat, “Bu bir finansal kriz değil” dedi.

Sektörün öncülerinden bağımsız olarak bankalarda sorunlar devam etmekte. Boeing bankalardan 13,8 milyar dolarlık kredi çekti ve birçok özel sektör de bankalara ciddi derece borçlandı. Bu durum 2008 finans krizini akıllara getiriyor.

Fed piyasalara 1,5 trilyon dolarlık likidite enjekte edecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)