BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFikirtepe'de ilk dönüşüm bitti----

Fikirtepe'de ilk dönüşüm bitti

Fikirtepe'de ilk dönüşüm bitti
03 Mayıs 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilen Fikirtepe’de ilk proje satışa çıktı

Anka Yapı, toplamda 2 bin 500 konuttan oluşacak Evim Kadıköy Projesi’nin birinci etap satışlarına başladı. Üç etaptan oluşan projenin ilk etabında, 550 daire satışa sunuluyor. Projedeki dairelerin metrekare fiyatı 4 bin 800 lira olacak.
13 DÜKKÂN VAR
İlk etabı stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5.5+1 loftlar gibi farklı daire seçenekleriyle sunulan projede toplam 2 bin 500 metrekare alandan oluşan 13 adet dükkan da bulunuyor. Proje açık ve kapalı havuz, fitness center, spa, sauna, buhar odası açık alanda ise geniş yürüyüş ve koşu parkuru gibi sosyal olanaklara sahip. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, “Projemiz daha tamamlanmadan yoğun ilgi gördü. Diğer etaplar da en kısa sürede tamamlanacak ve müşterilerimiz evlerine, ofislerine kavuşacaklar” dedi.
KDV ORANI YÜZDE 1
Satışa çıktıkları konutlarda KDV’nin yüzde 1 olduğunu belirten Temel, “Arsa rayiç değerimiz metrekare bazında 459 lira. 500 lira sınırının altında kaldığı için KDV oranı yüzde 1 oldu. Bu da projemizden konut sahibi olmak isteyenler için iyi bir imkan oldu” dedi.
Proje kapsamında 1600 hak sahibinden onay aldıklarını belirten Temel, “Yüzde 60 arsa sahibi, yüze 40 da müteahhit firma olarak pay almak üzere anlaştık. Fakat dükkanları biz alacağımız için arsa maliklerinin payı yüzde 55’e iniyor” diye konuştu.
400 milyon liralık yatırım
ŞAADET Temel, 2012 yılının Şubat ayında hak sahiplerinin kiralarını ve taşınma ücretlerini ödeyerek tüm parsellerin tamamını temizlediklerini, yol planlarının yapıldığını ve tapudan tek tapu elde etmek için 12 bin civarında evrak hazırlayıp ruhsat için belediyeye başvurduklarını belirtti. Temel, şöyle konuştu: “Artık Fikirtepe’de ruhsat ya da imar sorunu yok. Projemiz 4.14 emsal, 80 metre yüksekliğe sahip. Tüm hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma yaptık. Arsa alanı 70 bin metrekareyi buldu. 400 milyon TL yatırımla gerçekleştireceğimiz projemizden 1 milyar TL hasılat bekliyoruz.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)