BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFIFA U20 70 milyon TL getirecek----

FIFA U20 70 milyon TL getirecek

FIFA U20 70 milyon TL getirecek
22 Haziran 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, 7 ilin ekonomisine doping etkisi yapacak.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve futbolda gençler dünya kupası olarak nitelendirilen FIFA U20, ekonomik olarak 7 ili ihya edecek. İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Rize ve Trabzon'da yapılacak organizasyona Türkiye, 20 milyon liralık bütçeyle hazırlandı. Üç hafta boyunca 190 ülkeden 500 milyondan fazla futbolseverin gözü Türkiye'nin üzerinde olacak. FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, etkinlik çerçevesinde büyük yatırımlar yaparak bin kişiye istihdam sağlandığı bilgisini verdi. Yardımcı, il başına 5 ila 25 milyon lira arasında ekonomik değer yaratması beklenen organizasyonun toplam 70 milyonluk gelir bırakacağını ifade etti.
40 ÜLKE TAKİP EDECEK
U20 Dünya Kupası şehirlere ekonomik olarak nasıl katkı yapacak?
Tanıtım açısından yaptığı katkıyı ölçmek zor. Ancak ekonomik olarak şehirlerimizde 5-25 milyon TL arası ekonomik hareketlilik bekliyoruz. Tarihimizin en çok izlenen spor etkinliğini organize ettiğimiz için çok heyecanlıyız.
Organizasyon kaç ülkede yayınlanacak, kimler takip edecek?
40 ülkeden bin 500 gazeteci akredite oldu. Tüm dünya, kupayı takip edecek. 190 ülkede yayınlanacak organizasyonla 500 milyondan fazla kişiye ulaşacağız.
Sponsor desteğinden memnun musunuz?
Turnuvanın bütçesi yaklaşık 20 milyon TL. 6 FIFA Sponsoru'nun yanı sıra Acıbadem, Aksa, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Halkbank, Ülker ve Turkcell gibi yerel sponsorluklarımız da var. Her bir firma bize çok kıymetli destek sağlıyor.
Yetenekli ve istekli bir takımımız var
Bu tür maçları nasıl bir izleyici profili takip ediyor?
Milli takım ülkenin en önemli değerleri arasında yer alıyor. Bu tip turnuvalarda bunu daha net hissediyoruz. Euro 2008'de veya 2002 FIFA Dünya Kupası'nda yaşadıklarımızı herhalde kimse unutamaz. Tüm ülke milli takımın etrafında kenetlenmişti. Yine buna benzer bir başarı yakalamayı hedefliyoruz. Arzulu, yetenekli bir takımımız var. Onlara elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz.
Takımımızın şansını nasıl görüyorsunuz?
İyi bir jenerasyon var şu anda. Ev sahipliğinin hakkını vererek oynayacaklarını ve kendilerini göstereceklerini düşünüyorum. Grubumuz dengeli, öncelikli hedefimiz ise buradan lider çıkmak. Bu takım turnuvada çok iyi noktalara gelecek.
Başarılı oyuncular var
Kupadan yıldız çıkarabilir miyiz?
Takımımızın her oyuncusu çok yetenekli. Salih Uçan ve Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncularımızın yanında kamuoyunun tanımadığı ama çok iyi futbolcularımız var.

Hedef dolu tribünler
Son yıllarda Türkiye'nin önemli spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Halkın bu organizasyona ilgisini nasıl buluyorsunuz?
Türk halkının turnuvaya büyük bir ilgisi var. Şu ana kadar 300 binden fazla bilet satmış durumdayız. Turnuvanın başlamasıyla oluşaca heyecanla, kalanları da satarak dolu tribünler önünde oynayacağımızı düşünüyorum.
Yabancıların ilgisi nasıl?
Şu ana kadar biletlerin yüzde 5'ini de yabancı taraftarlara sattık.
Birsu Eren/ Sabah
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)