BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'ye dersanelerde ağır darbe----

FETÖ'ye dersanelerde ağır darbe

FETÖ'ye dersanelerde ağır darbe
07 Şubat 2017 - 06:23 www.finansgundem.com

FETÖ'ye ait dersanelere el konulup

Eğitimde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bilançosu, örgütün bu alandaki ağını göstermek açısından çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. 3 bin 500 dershaneden 900’ünün FETÖ’ye ait olduğu, test kitaplarının yüzde 60’ının da FETÖ yayınevlerinde hazırlandığı ve basıldığı anlaşıldı. FETÖ okullarının tamamı MEB okullarına dönüştürülürken, 1060 okuldan 500’ünün imam hatip yapıldığı öğrenildi.

Özellikle eğitim kurumları üzerinden örgütlenmeye öncelik veren Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadelede, bu alanda yapılan inceleme ve soruşturmaların ardından ortaya çıkan tablo, örgütün geldiği noktayı göstermek açısından dikkat çekti. MEB’in son rakamlarına göre, 1060 FETÖ okulu, 846 FETÖ yurdu, 900 FETÖ dershanesi kapatıldı. FETÖ’nun okullarının tamamı MEB okullarına dönüştürülürken, 1060 okuldan 500’ünün imam hatip yapıldığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, FETÖ okul ve dershanelerinden 22 bin, MEB okullarından 29 bin öğretmen FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle ihraç edildi ve çalışma izinleri iptal edildi. Çalışma izni iptal edilenlerin 880’i, ihraç edilenlerin de 34’ü yeniden göreve iade edildi.

16 BİN ÖĞRETMEN İADE

Bunun dışında, uzaklaştırma tedbiri konulan öğretmenlerden 16 bini yeniden göreve dönerken, 7 bin 244 öğretmen hakkındaki soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Uzaklaştırılanlardan geri dönüşüne izin verilenlerin büyük bölümünün

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDEKİ ÖĞRETMENLER

olduğu belirtildi. 3 bin 500 dershaneden 900’ünün FETÖ’ye ait olduğu ifade edilirken, dershane yayıncılığı olarak bilinen test kitaplarının yüzde 60’ının da FETÖ yayınevlerinde hazırlandığı ve basıldığı ortaya çıktı.

8 ÜLKEDE OKULLAR DEVRALINDI

FETÖ’nün yurtdışı eğitim ağıyla mücadele en zorlu alan oldu. Bu amaçla kurulan ve yurtdışındaki FETÖ okullarını devralması amaçlanan Türkiye Maarif Vakfı, şimdiye kadar ancak 8 ülkede okulları devralabildi. 20 ülke ile görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. FETÖ’nun 100’e yakın ülkede örgütlendiği biliniyor.

ABD’Lİ GÖRÜNÜYORLAR

Okulların devralınmasında yaşanan en büyük sorunun ise bazı ülkelerde bu kurumların ABD şirketlerine devredilmesi olduğu belirtiliyor. Yılda 20 ülkede eğitim kurumu açılacağı, FETÖ ile ilişkili tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı veya ilgili ev sahibi ülkeye devri konusunda çalışacağı belirtildi. Bu öğrencilerin Türkiye’de yüksek lisans ve doktora eğitimleri de destekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)