BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe gelirlerini katlayacak----

Fenerbahçe gelirlerini katlayacak

Fenerbahçe gelirlerini katlayacak
28 Mayıs 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Katarlılarla görüşen sarı lacivertliler gelirlerini artıracak dev bir ortaklığın peşinde

Forma reklamı, stat ismi ve stat içi ile çevresindeki reklam alanlarını kapsaması beklenen sponsorluk karşılığında, kulübün kasasına yıllık 40 ila 50 milyon dolar arasında bir rakamın girmesi hedefleniyor.
Hürriyet'in haberine göre, Fenerbahçe’de ‘Arap Baharı’ başlıyor. Sarı lacivertliler de futbolun yeni modasına uyarak Arap sermayesinden reklam almak için çalışmalar yapıyor. Özellikle Katar’dan gelen teklifler değerlendirilirken görüşmeler uzun süredir devam ediyor. Ancak Fenerbahçe Yönetimi henüz olası bir anlaşmanın neleri kapsayacağı konusunda fikir birliğine varmadı. Buna karşılık forma reklamı, stat ismi ve stat içi ile çevresindeki reklam alanlarını kapsayacağı belirtilen ortaklık karşılığında sarı lacivertliler yıllık 40 ila 50 milyon dolar arasında bir gelir bekliyor.
GELİRLERİNİ 6’YA KATLAYACAK
TÜRK Telekom ile sponsorluk anlaşması halen devam eden Fenerbahçe, yıllık olarak 5 milyon Euro para kazanıyor. Ancak bu sadece forma reklamını kapsıyor. Sarı lacivertliler daha kapsamlı bir reklam anlaşması ile bu rakamı en az 6 katına çıkartmayı hedefliyor. Böylece 150 milyon dolara yakın yıllık geliri olan F.Bahçe bu rakamı 200 milyon dolara çıkararak ekonomik olarak rakiplerle arasını açacak. Araplarla yapılacak ortaklıkta en çok merak edilen konulardan biri de stat isminin değişip değişmeyeceği.
SARACOĞLU İSMİNE EKLENECEK
SARI lacivertlilerin bu anlaşması eğer stat ismini de kapsarsa, Şükrü Saracoğlu’nun önüne ya da arkasına anlaşılan firmanın adı gelecek. Bu duru m dünyada da farksız. Arap sermayesini kabul eden İngiliz kulüplerinin yanı sıra, İspanyol Barcelona da bu yolu izleyerek büyük gelirler elde etti. Şimdi de Fenerbahçe bu yolla kazancını katlama peşinde. Şu ana kadar birçok firma ile görüşen sarı lacivertlilere gelen bazı tekliflerinse, aracıların yüksek pay istemesi nedeniyle kulüp tarafından sıcak karşılanmadığı ifade edildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arap28 Mayıs 2013 09:14

    F.bahçe'de arap baharı esiyormuş kutlu olsun mutlu ol fenerbahçe stad ismini de değiştirirsin yakışır.