BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed'in stres testinden Deutsche Bank da geçti----

Fed'in stres testinden Deutsche Bank da geçti

Fed'in stres testinden Deutsche Bank da geçti
28 Haziran 2019 - 10:42 www.finansgundem.com

ABD'li bankalar Fed'in stres testinden geçti. Geçen yıllarda üç kez başarısız olan Deutsche Bank da testi başarıyla tamamladı

ABD bankacılık sektörünün devleri, Fed'in yıllık stres testini başarıyla tamamlamalarının ardından yatırımcılarına daha fazla nakit dağıtacağını açıkladı. Stres testinin sonuçları, önceki yıllarda defalarca başarısız olan Deutsche Bank için özellikle önemli bir başarı oldu.

ABD'li büyük bankalar nakit temettü ya da hisse geri alımları yoluyla ödemelerini yüzde 18 artırarak 173 milyar dolar ile rekor seviyeye yükselteceğini açıkladı. Aralarında JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. ve Goldman Sachs Group Inc.'in de bulunduğu bankacılık hisseleri New York'taki seans sonrası işlemlerde yükseldi.

Fed'in bankaların rekor düzeyde kar dağıtmasını onaylamasıyla birlikte söz konusu miktar, 150 milyar dolarlık analist beklentisini aştı. Stres testinin tanıtılmasından on yıl sonra, yöneticilerin sermaye artırması ve test için deneyim kazanmasıyla artık sektörde kaygıya neden olmuyor.

PWC finansal hizmetler danışmanlık uygulamaları birim yöneticisi Adam Gilbert, “Büyük bankalar için gerçekten iyi bir yıl. Bu -artık bazı yabancı bankalar için de geçerli- Fed'den bir güven oyu. Birçoğunun ödemelerinde artışlar görüyoruz, bu da güçlü sermaye pozisyonlarını yansıtıyor.” dedi.

Fed değerlendirmenin genel olarak bankaların sağlam olduğunu ve sermayelerini iyi idare ettiklerini gösterdiğini belirtti. Yetkililer onaylanan ödemelerin bankaların gelecek dört çeyrek için kar tahminlerini hafifçe aşacağını söyledi.

Yine de bu yılki artış, toplam temettü ve hisse geri alımlarının yaklaşık yüzde 30'ar arttığı geçen iki yılın gerisinde.

Deutsche Bank'ın ABD kısmı analist beklentilerini geride bırakarak bankanın CEO'su Christian Sewing'in ihtiyaç duyduğu güçlü başarıyı elde etti.

Deutsche'nin geçen yıllarda stres testinde üç kez başarısız olmasının ardından Fed, bankayı iç denetimini güçlendirme konusunda teşvik ediyordu. Bankanın zayıf kontrolü ve kötü idaresi milyarlarca dolarlık adli masraf ile bilançoyu olumsuz etkiliyordu. Fed geçen yıl “sermaye planlama becerisinde geniş çaplı ve kritik noksanlık” nedeniyle bankayı kınamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)