BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFED’den ABD Kongresi’ne sert uyarı----

FED’den ABD Kongresi’ne sert uyarı

FED’den ABD Kongresi’ne sert uyarı
11 Mayıs 2020 - 11:25 www.finansgundem.com

ABD’de işsizlik rakamları rekor seviyelere tırmandı. FED Minneapolis Başkanı ekonomik toparlanmanın kademeli olması halinde ABD Kongresi’nin daha fazla yardım vermesi gerektiği konusunda uyarıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanan rekor işsizlik verilerinin ardından ABD Kongresi’nde yeni bir ekonomi paketinin hazırlanması konusunda baskılar artıyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Minneapolis Başkanı Neel Kashkari ABC’ye verdiği röportajda ABD’nin işsizlik rakamlarıyla birlikte daha kötü haberlere hazırlıklı olması gerektiğini belirtirken Kongre’nin daha fazla yardım sağlaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Pazar günü verdiği röportajda Kashkari “Ne yazık ki işsizlik cephesinde en kötüsüyle henüz karşılaşılmadı” dedi. ABD’de cuma günü paylaşılan nisan ayı işsizlik rakamları %14,7 oranında rekor işsizliği ve ülkede 20,5 milyon kişinin işsiz kaldığını gösteriyor.

FED Minneapolis Başkanı “Şu anda işten çıkarmaların oranı %23-24 arasında ve eğer düşündüğümüz gibi kademeli bir iyileşme olacaksa bu insanların yardıma ihtiyacı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 FED salgının etkilerini azaltmak için faiz oranlarını neredeyse sıfıra indirdi ve mart ayı sonunda Kongre tarafından onaylanan 2 trilyon dolarlık bir virüs kurtarma paketinde ekonomideki kredi akışını sürdürmek için vergi mükelleflerince desteklenen bir dizi acil kredi programı açıkladı.

Bu yılki para politikasında oy kullanan Kashkari merkez bankasının finansal sistemin sürekliliği için elindeki bütün gücü kullanacağını belirtti. Bununla birlikte FED Minneapolis Başkanı işsiz kalan rekor sayıda Amerikalının uzun sürmesi muhtemel bir iyileşme sürecinde mali anlamda desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Neel Kashkari "Bu uzun bir süre devam edecekse ki ben bir ya da iki yıl boyunca aşamalı olarak devam edeceğini tahmin ediyorum, Kongre’nin işlerini kaybetmiş çalışanlara yardım vermeye devam etmesinin gerekeceğini düşünüyorum" dedi.

ABD'de iflasa giden eyaletler için kurtarma paketi yok

 

IMF Başkanı'ndan global ekonomi için kötü haber

 

Dolar 7,07 lira seviyesinde

 

Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı

 

BIST haftaya yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)