BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de iflasa giden eyaletler için kurtarma paketi yok----

ABD'de iflasa giden eyaletler için kurtarma paketi yok

ABD'de iflasa giden eyaletler için kurtarma paketi yok
10 Mayıs 2020 - 23:57 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ekonominin yenide açılmaması halinde iş kayıplarının kalıcı hale gelebileceğini kaydetti. Mnuchin, kötü yönetilen eyaletleri kurtarma paketi olmayacağını söyledi

Amerika’da Hazine Bakanı Steven Mnuchin, işsizlik oranının azalmadan önce muhtemelen daha kötüye gideceğini belirtti. Mnuchin bu açıklamasını FOX televizyonuna yaptı.

Mnuchin, ekonominin yenide açılmaması halinde iş kayıplarının kalıcı hale gelebileceğini de kaydetti.

Mnuchin, “daha iyi bir üçüncü çeyrek ve daha iyi bir dördüncü çeyreğe sahip olacağız. Ve gelecek yıl çok iyi bir yıl olacak” dedi.

Maliye Bakanı, son günlerde gündeme gelen eyaletlerin iflası ile ilgili tartışmalara da değindi ve “kötü yönetilen” eyaletler için kutarma paketi olmayacağının mesajını verdi.

İşsizlik konusunda bir açıklama da Beyaz Saray ekonomi danışmanlarından Kevin Hassett’ten de açıklama geldi.

Hassett, işsizlik oranının yüzde 20’nin üzerine çıkabileceğini, en kötüsünün Mayıs ya da Haziran ayında gerçekleşeceğini kaydetti.

Hassett, Başkan Trump’ın eyaletler için kurtarma paketi olmayacağının mesajını verdiğini, bununla birlikte salgından etkilenen eyaletlere yardım konusuna açık olduğunu belirtti.

Bu arada Beyaz Saray’ın Kongre’de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar’la bir sonraki ekonomik paketle ilgili gayri resmi görüşmeler yürüttüğü belirtildi. Konuyla ilgili açıklama Beyaz Saray’da üst düzey ekonomi danışmanı Larry Kudlow’dan geldi.

Kudlow, “şu anda resmi olmayan bir aşamadayız, bir sonraki adımlar için görüşler dinliyoruz” dedi.

Temsilciler Meclisi üyeleriyle Cuma günü yapılan telekonferans bağlantısına kendisinin de katıldığını belirten Kudlow, Senato üyeleriyle de benzer görüşmenin yeni haftanın ilk günü gerçekleşeceğini söyledi.

Amerika’da Corona nedeniyle bugünlerde 5. kurtarma paketi gündemde. Paketin hangi alanları kapsayacağı ya da kaç dolar olacağı netleşmiş değil. Demokratlar özellikle eyaletler ve yerel yönetimlere önemli oranda kaynak aktarılmasını istiyor.

Cumhuriyetçiler ise buna biraz mesafeli.

Ülkede 1930’lardan bu yana rekor düzeyde artan işsizlik sorunun önemli bir parçası.

Son açıklanan verilere göre ülkede işsizlik oranı yüzde 14.7. Bunun gelecek ay yüzde 20’ye yükselebileceği belirtiliyor.

“Geçici iş kayıpları kalıcı olabilir”

Ameika’da birçok işveren salgın nedeniyle işlerini kaybeden birçok çalışanın işlerine yakın zamanda dönemeyebileceğini düşünüyor. Büyük şirketlerin bunu karşılamak için yeterince müşteriye sahip olmayacaklarına dikkat çekiliyor. Büyük ihtimalle de birçok küçük işletmenin yardım paketlerine rağmen ayakta duramayacağı da ihtimaller arasında. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)