BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yöneticisi Waller: Faiz indirimi için daha fazla kanıt gerekli----

Fed yöneticisi Waller: Faiz indirimi için daha fazla kanıt gerekli

Fed yöneticisi Waller: Faiz indirimi için daha fazla kanıt gerekli
23 Şubat 2024 - 07:12 www.finansgundem.com

Faiz indirimine ilişkin sabırlı olunması gerektiğini ifade eden Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, para politikasında gevşeme için enflasyonun soğuduğuna ilişkin daha fazla kanıt gerektiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller Perşembe günü yaptığı açıklamada, faiz indirimlerini desteklemeye istekli olmadan önce enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmesi gerektiğini söyledi.

Waller "Acelen nedir?" sorusuyla sonuçlanan konuşmasına, Merkez bankası yetkilisi, faiz oranlarının düşürülmesiyle ilgili olarak Ocak ayı için beklenenden yüksek enflasyon verilerinin, fiyatların nereye gittiği ve Fed'in nasıl tepki vermesi gerektiği konusunda soruları gündeme getirdiğini söyledi.

Waller konuşmasında, "Geçen hafta TÜFE enflasyonuna ilişkin yüksek veriler sadece önümüzde bir tümsek olabilir, ancak aynı zamanda geçen yıl enflasyonda kaydedilen kayda değer ilerlemenin yavaşladığına dair bir uyarı da olabilir" dedi.

Halen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bu yılın bir noktasında Faiz oranlarını düşürmeye başlamasını beklediğini söyleyen Waller, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine düşeceği beklentisinde "ağırlıklı olarak yukarı yönlü riskler" gördüğünü söyledi.

Gayri safi yurt içi hasıla ve istihdamdaki yıllık yüzde 3,3'lük güçlü büyümeye dayanarak enflasyonun yakın zamanda yüzde 2'nin altına düşeceğine dair çok az işaret bulunduğunu ve potansiyel bir resesyona dair çok az işaretin görünürde olduğunu ekledi.

Waller, "Bu, politikayı gevşetmeye başlarken sabırlı olma kararını olabileceğinden daha basit hale getiriyor. Ocak ayının hız tümseği mi yoksa çukur mu olduğuna karar verebilmem için en azından birkaç aylık enflasyon verilerini daha görmem gerekecek" dedi.

Waller, FOMC'nin daimi oy hakkına sahip üyesidir.

ECB tutanaklarında 'faiz indirimi' vurgusu

 

Yabancı basın faiz kararını nasıl yorumladı?

 

Capital Economics'ten TCMB faiz tahmini

 

Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz indirimi mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)