BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa ECB tutanaklarında 'faiz indirimi' vurgusu----

ECB tutanaklarında 'faiz indirimi' vurgusu

 ECB tutanaklarında 'faiz indirimi' vurgusu
22 Şubat 2024 - 15:54 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın ocak ayı para politikası toplantı tutanakları, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin faiz indirimlerini tartışmak için henüz erken olduğu konusunda hemfikir olduklarını ortaya koydu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyinin 24-25 Ocak'ta Frankfurt'ta gerçekleştirdiği ve 3 temel politika faizini sabit tutma kararı aldığı para politikası toplantısı tutanakları yayımlandı.

Konsey üyelerinin değerlendirmelerinin yer aldığı tutanaklarda, enflasyonla mücadele sürecinin yolunda gittiği belirtildi.

Tutanaklar, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin, Avro Bölgesi genelinde enflasyonist baskıların azaldığına dair son göstergelere rağmen faiz indirimlerini tartışmak için henüz erken olduğu konusunda hemfikir olduklarını ortaya koydu.

ECB Yönetim Konseyi üyelerinin faiz indirimlerini tartışmanın enflasyonun hedef seviyelere zamanında dönmesini potansiyel olarak engelleyebileceği veya geciktirebileceği yönündeki endişelerini dile getirdiğinin aktarıldığı tutanaklarda, "Faizleri çok erken düşürme riski, çok geç düşürme riskinden daha ağır basıyor." ifadeleri yer aldı.

Tutanaklarda, dezenflasyon sürecinin kırılgan olmaya devam etmesi ve süreçte daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiği belirtilerek, bunun için "süreklilik, ihtiyat ve sabır" gerektiği kaydedildi.

ECB, Temmuz 2022'den bu yana art arda 10 toplantıda Faiz oranlarını toplamda 450 baz puan artırmıştı.

Geçen yıl faiz artışlarına devam eden ECB, Eylül 2023'teki toplantısında refinansman faizini yüzde 4,50'ye yükseltmesinin ardından ekim, aralık ve Ocak 2024 toplantılarında değişikliğe gitmemişti.

ECB yetkilileri, enflasyonu zamanında yüzde 2 hedefine geri getirmek için gerekli olduğu sürece faiz oranlarını yeterince kısıtlayıcı seviyelerde tutacağını açıklamıştı.​

ECB'den rekor zarar

 

ECB’den bankalara şok uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)