BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Bowman'dan faiz indirimi mesajı----

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz indirimi mesajı

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz indirimi mesajı
22 Şubat 2024 - 07:42 www.finansgundem.com

Ekonominin nereye gittiği konusunda daha fazla güven kazanılması gerektiğini belirten Fed Yönetim Kurulu Üyesi Bowman, faiz indirimine ilişkin soruya "Kesinlikle şimdi değil" dedi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman Çarşamba günü mevcut ekonomik ortamın merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesini gerektirmediğini savundu.

Bowman Çarşamba günü Washington'daki bir etkinlikte faiz indirimleriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken "Kesinlikle şimdi değil" dedi.

Fed yetkililerinin ekonominin yumuşadığını ve enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefine doğru yavaşladığını teyit etmek için daha fazla bilgi beklemek istediklerini söyleyen Bowmann, "Bence ekonominin nereye gittiği konusunda daha fazla güven kazanmamız için bolca zaman var. Bence bir noktada faizleri düşürme sürecine başlamanın zamanı gelecek, ancak verilerdeki belirsizlik göz önüne alındığında, bundan emin değilim, yani, kesinlikle şimdi değil."

ABD merkez bankası, enflasyonu kontrol altına almak için 2022 ve 2023'te hızlı bir şekilde yükselttikten sonra bu yıl gösterge Faiz oranını düşürmeye hazırlanıyor. Yatırımcılar şu anda ilk faiz indiriminin Haziran ayında gerçekleşeceğine inanıyor. Bowman sürekli olarak Fed'in daha şahin politika yapıcılarından biri oldu.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi

 

S&P, ABD'de para politikasına ilişkin 2024 görünümünü değiştirmedi

 

Fed tutanakları, para politikasını hızlı gevşetme konusunda endişeleri olduğunu gösterdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)