BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Barkin'den faiz mesajı----

Fed yetkilisi Barkin'den faiz mesajı

Fed yetkilisi Barkin'den faiz mesajı
08 Şubat 2024 - 08:00 www.finansgundem.com

Richmond Fed Başkanı Barkin, faiz indirimi konusunda tahmininin belirsiz olduğunu ve bu konuda sabırlı olmanın mantıklı olduğunu söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD merkez bankasının para politikasını gevşetmeye ne zaman başlayacağını belirleme konusundaki sabırlı duruşunu "çok desteklediğini" söyledi.

Barkin Çarşamba günü Washington D.C. Ekonomi Kulübü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Dürüst olmak gerekirse, benim tahminim belirsiz. Bu yüzden sabırlı olmanın makul bir fikir olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fed yetkilileri Temmuz ayından bu yana faiz oranlarını değiştirmedi ve merkez bankasının bir sonraki hamlesinin muhtemelen faiz indirimi olacağının sinyalini verdi. Aralarında Başkan Jerome Powell'ın da bulunduğu pek çok politika yapıcının gevşemeye başlamak için acele etmediklerini belirtmesi, piyasanın ilk Faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin beklentilerinin Mayıs veya Haziran aylarına doğru değişmesine yardımcı oldu.

Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajları

 

BoE Başkan Yardımcısı'ndan faiz mesajı

 

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları arttı

 

Türkiye faize 563 milyar dolar ödedi

 

Fed yetkililerinden faiz mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)