BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkililerinden faiz mesajı----

Fed yetkililerinden faiz mesajı

Fed yetkililerinden faiz mesajı
07 Şubat 2024 - 07:52 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester ve Minneapolis Fed Başkanı Kashkari faiz indirimi konusunda acele edilmemesi gerektiğini ve yıl sonunda gerekli faiz indiriminin yapılabileceğini açıkladılar.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonomi beklendiği gibi gelişirse politika yapıcıların muhtemelen "bu yılın sonlarında" faiz oranlarını düşürme konusunda güven kazanacağını ancak acele etmeye gerek görmediğini söyledi.

Bu arada Fed yetkililerinin enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istediklerini söyledi ve borçlanma maliyetlerinin çok erken düşürülmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Mester Salı günü Columbus, Ohio'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Enflasyonun sürdürülebilir ve zamanlı bir şekilde yüzde 2'ye geri döndüğüne dair yeterli kanıt olmadan faiz oranlarını çok erken veya çok hızlı bir şekilde düşürmek hata olur. Ekonomi beklendiği gibi gelişirse, bu güveni bu yılın sonlarında kazanacağımızı ve o zaman Faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Mester’in sözleri, son haftalarda, aralarında gösterge borç verme faiz oranlarını yirmi yılın en yüksek seviyesinden düşürmeyi düşünürken acele etmemelerinin sinyalini veren Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere birçok Fed politika yapıcısının sözlerini tekrarladı.

“Henüz o noktaya gelmedik”

Salı günü ayrıca konuşan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyonda kaydedilen önemli iyileşmeyi kutladı ancak daha fazla ilerlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kashkari, Mankato, Minnesota'da düzenlenen bir etkinlikte, "Henüz o noktaya gelmedik ama enflasyon konusunda çok ilerleme kaydettik" dedi. Üç ve altı aylık enflasyon ölçümlerinin "temel olarak" olduğuna işaret ederek, "Yaşadıklarımıza devam edeceğimizi düşünürsek yüzde 2 hedefimize geri dönme yolundayız" dedi.

Pazartesi günkü makalesinde Kashkari, Fed yetkililerinin faiz oranlarını düşürmeden önce gelen verileri değerlendirmek için zamanları olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell, faiz indirimleri konusunda "dikkatli" hareket edeceklerini vurguladı

 

Fitch'ten faiz indirim tahmini

 

Fed'e göre faiz indirim için mart erken

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)