BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage faizleri ve başvuruları arttı----

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları arttı

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları arttı
07 Şubat 2024 - 15:03 www.finansgundem.com

ABD'de mortgage başvuruları 2 Şubat ile sona eren bir haftalık dönemde artış gösterirken, 30 yıllık faiz hafif yukarı geldi.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 3,7 artışla 210,0 puana çıktı.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 0,6 düşüşle 153,5 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 12,3 artışla 500,2 puana çıktı.

Söz konusu haftada, 30 yıllık mortgage faiz oranı 2 baz puan artışla yüzde 6,80 seviyesinde yükseldi.

MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, "Mortgage faizleri, istihdam piyasasında beklenenden güçlü okumalarla dengelenen yavaşlayan enflasyon nedeniyle, Hazine getirilerindeki dalgalanmalara rağmen, yıla başladıkları yere yakın seviyelerde kalmaya devam etti. Bu seviyelerdeki oranlar, yeniden finansman piyasasında çok fazla tepkiye yol açmadı; Çünkü çoğu ev sahibi çok daha düşük oranlı ipoteklere sahip. " dedi.

Kan, satın alma faaliyetlerinin 2024'ün başlangıcı için 2023'ün son çeyreğine kıyasla güçlü seyretiğini belirterek, "Ancak düşük konut arzı nedeniyle faaliyet hâlâ bir yıl öncesine göre daha zayıf." şeklinde görüş belirtti.

15 yıllık faizinde oran 7 baz puan artışla yüzde 6,41 puan olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi 9 baz puan azaldı ve yüzde 6,14 puan seviyesine indi. 30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 6 baz puan düşüşle yüzde 6,88 seviyesinde geriledi.

ABD'de konut piyasasına 'stok' ve 'mortgage' baskısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)