BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesinden resesyon uyarısı----

Fed üyesinden resesyon uyarısı

Fed üyesinden resesyon uyarısı
16 Kasım 2022 - 14:26 www.finansgundem.com

Kansas City Fed Başkanı Esther George, bir resesyona yol açmadan enflasyonu aşağı çekmenin giderek zorlaştığını söyledi.

George, aşırı ısınan bir istihdam piyasasının bulunduğu ortamda enflasyonun ekonominin içine kök salması riski olduğunu ve bunun Fed'in enflasyonu resesyona yol açmadan aşağı çekmesini daha zorlu yaptığını savundu.

"Çok sıkı olan bir iş gücü piyasası görüyorum, enflasyonu bulunduğu seviyeden aşağı çekmeyi, bir miktar reel yavaşlama olmadan nasıl devam edileceğini bilmiyorum. O noktaya gelmek için ekonomide daralma da gerekli olabilir" diye konuşan George, mevkidaşlarının hali hazırda Fed'in enflasyonu ciddi bir daralmaya neden olmadan aşağı çekmek için bir yol görmeye devam ettiklerini vurguladı.

Pandemi döneminde arz zincirlerinde yaşanan bozulmalar ve aksamaların ilk anda fiyat baskılarına en büyük katkıyı yaptıklarını belirten George, ekonominin işçi arz ve mal üretim kapasitesinin yavaş iyileşmenin enflasyonun pek çok politika yapıcının öngördüğünden uzun süre yüksek kalmasına neden olduğunu da ifade etti.

Fed üyesi: Ekonomi zayıflayacak, işsizlik artacak

 

Fed/Bostic: Daha fazla faiz artırmak gerekecek

 

Fed/Harker: Faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)