BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed/Harker: Faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak----

Fed/Harker: Faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak

Fed/Harker: Faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak
15 Kasım 2022 - 19:34 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının kısıtlayıcı seviyelere yaklaştıkça faiz artış hızının gelecek aylarda yavaşlayacağını söyledi

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Global Interdependence Center’da yaptığı konuşmada, para politikasının yeterince kısıtlayıcı bir seviyeye yaklaşırken yetkililerin gelecek aylarda faiz artırımlarını yavaşlatmalarını beklediğini açıkladı.

Harker, 10 Kasım'da yaptığı konuşmasını destekler şekilde, "Para politikasının işini yapmasına izin vermek için gelecek yıl bir süre faizleri kısıtlayıcı bir oranda tutmayı umuyorum." dedi.

"YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard Pazartesi günü Bloomberg'in Washington bürosunda düzenlenen bir etkinlikte, "Yakında daha yavaş bir faiz artış hızına geçmek muhtemelen uygun olacak. Çok şey yaptık, ancak yapacak daha çok işimiz var." açıklamasında bulunmuştu.

Fed, gösterge Faiz oranlarını 2 Kasım'da art arda dördüncü kez 75 baz puan artırarak faiz oranını yüzde 3,75'ten yüzde 4 aralığına yükseltmişti.

Piyasalarda 'Fed' etkisi

 

Fed Brainard'dan faiz artışları yavaşlamalı mesajı

 

NY Fed'e göre ABD'de enflasyon beklentileri arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)