BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesi: Ekonomi zayıflayacak, işsizlik artacak----

Fed üyesi: Ekonomi zayıflayacak, işsizlik artacak

Fed üyesi: Ekonomi zayıflayacak, işsizlik artacak
16 Kasım 2022 - 08:12 www.finansgundem.com

Fed'in bankacılık sektörünün gözetim, denetiminden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, enflasyonla mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Barr, Fed "aşırı yüksek" enflasyon ile mücadele ederken ekonominin zayıflayacağını ve işsizlik oranının artacağını söyledi.

Enflasyonun aşağı gelmesi için işsizliğin ne kadar yükselmesi gerektiği konusunda kesin bir tahmininin olmadığını ifade eden Barr, işsizlik oranının Fed'in politikalarının belirlenmesinde "önemli bir faktör" olacağını vurguladı.

Konuşmasında bankacılık sektörüne yönelik denetimlere, stres testlerine de değinen Barr, bankaların sermaye çerçeveleri için yapılmakta olan gözden geçirmenin sonuçlarının gelecek yılın ilk çeyreğinde geleceğini belirtti.

Barr, bankaların sermaye ihtiyaçları konusunda yapılmakta olan bu gözden geçirmenin sonuçları konusunda bir öngörüsünün bulunmadığını, sermaye ihtiyacına karar verirken sistem genelindeki risklere bakmak gerektiğini de vurguladı.

Fed/Bostic: Daha fazla faiz artırmak gerekecek

 

Fed/Harker: Faiz artış hızı gelecek aylarda yavaşlayacak

 

Holzmann: ECB, faiz oranlarını daha da artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)