BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed insanlara para kaybettirecek----

Fed insanlara para kaybettirecek

Fed insanlara para kaybettirecek
22 Ekim 2013 - 08:21 www.finansgundem.com

Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber, Fed’in yarattığı varlık balonuyla insanların mal varlıklarını kaybetme riski taşıdığını söyledi

Doktor Kıyamet’ten Fed’in varlık alımı stratejisine oldukça farklı bir bakış açısı geldi. CNBC’ye konuşan, Fed’in parasal genişleme stratejisiyle varlık balonu yarattığını söyledi ve şöyle devam etti: "ABD olarak biz bir balon yaratıyoruz. Kaldıraç ya da borç olarak çok büyük bir balonumuz var." Faber, Nisan 2012’de dünyada insanların büyük bir varlık kaybı sürecine gireceğini ve zengin kesimlerin mal varlıklarının yarısından fazlasını kaybedeceğini söylemişti.

Doktor Kıyamet bu konudaki görüşlerini yineledi ve Fed’in yarattığı varlık balonundan dolayı insanların mal varlıklarını kaybetme riskinin devam ettiğini belirtti. Faber, er ya da geç deflayonist bir çöküşün yaşanacağını belirtti.

VARLIK ALIMLARI DAİMİ OLABİLİR
ABD Merkez Bankası Fed’in azaltması beklenen varlık satın alımlarının daimi olacağını ifade etti. Faber, şu anda sorulması gereken sorunun Fed’in ne zaman varlık azaltacağı değil varlık alımlarını ne zaman artıracağı olması gerektiğini söyledi. Faber, “Soru varlık alımları ne zaman azaltılacak değil. Asıl soru: Fed ne zaman varlık alımlarını aylık 150 milyar dolar, 200 milyar dolar ya da 1 trilyon dolara çıkaracak?” dedi.

FED’İN ÇIKIŞ STRATEJİSİ YOK
Faber, uzun bir süredir Fed’in parasal genişleme stratejisinin devam edeceğini söylüyor. Doktor Kıyamet katıldığı programda, “Acil bir durumu düzeltmek için başlatılan programlar her zaman devam etmiştir. Geçici önlemler her zaman kalıcı olmuştur” diyerek yineledi. Faber ek olarak, Fed’in kendini çıkış stratejisi olmayan bir pozisyona soktuğunu ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)