BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faize dokunmadı----

Fed faize dokunmadı

Fed faize dokunmadı
27 Ocak 2016 - 21:09 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası yılın ilk toplantısında faizlerde değişikliğe gitmedi

ABD Merkez Bankası (Fed) 2016 yılının ilk toplantısında faizlerde beklendiği gibi değişikliğe gitmedi. Faiz değiştirmeme kararı oybirliğiyle alındı. 

Açıklamada "son bilgiler ekonomik büyümenin geçen yılın sonunda yavaşlamasına rağmen istihdam piyasasında şartların daha da iyileştiğini gösteriyor" dendi. 

Küresel gelişmeler izleniyor
Fed yetkilileri küresel ekonomideki gelişmelerin yakından izlendiğine vurgu yaptı. 2 gün süren toplantının ardından Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) açıklamasında "küresel ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından izliyor, istihdam piyasası ve enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendiriyoruz." ifadesi kullanıldı. 

Fed'in 'güvercin' tondaki bildirisinde enflasyonun kısa vadede kısmen enerji fiyatları nedeniyle düşük kalmaya devam edeceği belirtilerek "Enflasyon hedefine doğru gerçek ve beklenen ilerlemeyi dikkatle izleyeceğiz" dendi. 

Kademeli artış vurgusu 
FOMC'nin açıklamasında ekonomideki koşulların yalnızca kademeli faiz artışına izin verecek şekilde evrilmesinin beklendiği belirtildi ve "Faiz oranlarının sadece kademeli şekilde artmasını bekliyoruz" ifadesi tekrarlandı. Banka Aralık'ta bildiride yer alan "görünüme dair risklerin dengeli olduğu' görüşüne bu metinde yer vermedi. Ayrıca hanehalkı harcamalarında son aylarda ılımlı büyümenin sürdüğüne, konut sektörünün daha da iyileştiğine dikkat çekildi. 

Fed Aralık ayında 2006'dan beri ilk kez faizleri %0 - 0.25 aralığından %0.25 - 0.50 aralığına yükseltmişti. Başkan Janet Yellen, ilk faiz artışının ardından kademeli bir yol izleneceğini belirterek, "Gelecek politika kararlarımızı ekonominin gelişimine göre ayarlayacağız ve kademeli bir artış hızı izleyeceğiz" demişti.

Faiz artışından bu yana finans piyasalarındaki karmaşa ve küresel büyüme görünümündeki bozulma yatırımcıların daha yavaş hızda Faiz artışı beklemesine neden oldu. 

Fed'in bir sonraki toplantısı 15-16 Mart'ta gerçekleşecek. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)