BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed büyüme tahminlerini revize etti----

Fed büyüme tahminlerini revize etti

Fed büyüme tahminlerini revize etti
06 Eylül 2023 - 14:04 www.finansgundem.com

Fed'in ay sonuna doğru yapacağı toplantıda 2023 büyüme tahminlerini de yukarı yönlü revize etmesi bekleniyor

Fed yetkililerinin bu ayın sonunda yayınlayacakları güncellenmiş görünümde 2023 yılı için büyüme tahminlerini iki katına çıkarmak zorunda kalacakları öngörülüyor.

Tüketici harcamalarından konut yatırımlarına kadar her konuda beklenenden daha güçlü bir dizi verinin yayınlanmasının ardından, ekonomistler gayri safi yurtiçi hasıla tahminlerini artırıyor. Hatta Atlanta Fed tarafından üretilen ve yaygın olarak takip edilen resmi olmayan bir tahmine göre üçüncü çeyrekte yıllık bazda %5,6 büyüme kaydedilecek.

Bu, politika yapıcıların kendi rakamlarını en son güncelledikleri üç ay öncesine kıyasla keskin bir dönüşe işaret ediyor; zira ortak görüş ekonominin bu çeyrekte duracağı yönündeydi. Temmuz-eylül döneminde %3,7 büyüme öngören Santander Capital Markets ABD baş ekonomisti Stephen Stanley, "Tüketici harcamaları haziran ve temmuz aylarında güçlü seyretti, dolayısıyla üçüncü çeyrek bu noktada neredeyse pastanın içinde pişmiş durumda.Yüzde 5 çok yüksek görünüyor ama imkansız değil" dedi.

GSYH büyümesinin %3,2'nin üzerinde gerçekleşmesi, ABD'nin pandeminin ilk şokundan hızlı bir toparlanma yaşadığı 2021'den bu yana en güçlü çeyrek olacak.

Fed yetkilileri en son Haziran ortasında ABD için kendi projeksiyonlarını güncellediklerinde, medyan politika yapıcının GSYH'nin 2023'te sadece %1 büyüyeceğini düşündüğünü gösterdi.

Inflation Insights LLC Başkanı Omair Sharif'e göre, Merkez Bankası'nın 19-20 Eylül'deki politika toplantısının ardından açıklanacak yeni projeksiyonlarda bu rakam muhtemelen %1,8 veya %2'ye yükselecek ve işsizlik oranının görünümü daha düşük revize edilebilecek.

Sharif'e göre, büyümedeki artış Fed yetkililerinin gelecek yıl için öngördükleri gevşemeyi 100 yerine 75 baz puanlık faiz indirimine düşürmelerine de yol açabilir.

Rosengren: Fed faiz artırımlarını durdurabilir

 

FED'den bankalara özel uyarı

 

Fed yetkilisi Harker: 2024’e dek Faiz indirimi olmaz

 

Fed yetkilisinden faiz açıklaması: Zirveye yakınız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)