BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRosengren: Fed faiz artırımlarını durdurabilir----

Rosengren: Fed faiz artırımlarını durdurabilir

Rosengren: Fed faiz artırımlarını durdurabilir
31 Ağustos 2023 - 08:31 www.finansgundem.com

Boston Fed'in eski başkanı Eric Rosengre, işgücü piyasası ve ekonomik büyümenin mevcut hızda yavaşlamaya devam etmesi halinde Fed'in faiz artırım döngüsünü sona erdirebileceğini söyledi.

2007-2021 yılları arasında Boston Fed'in başkanlığını yapan Eric Rosengren, Reuters Global Markets Forum'a verdiği demeçte, "Kademeli olarak %2'ye (enflasyona) ulaşma yolunda olduğumuz sürece, buradan daha fazla artış yapmak için bir neden yok" dedi.

Rosengren, Fed'in faiz artışlarının enflasyonu merkez bankasının %2'lik hedefine çekmek için işe yaradığını, ancak daha sıkı politikanın tam etkisinin henüz hissedilmediğini de belirtti,

Otomobil fiyatlarının düşmesi ve bankaların kredi vermeyi yavaşlatmaya devam etmesinin, yıl sonuna kadar ekonomik büyümeyi ve enflasyonu frenlemeye devam etmesini bekleyen Rosengren, çekirdek PCE "%4'ten %3'e yaklaşana kadar" faiz indirimlerinin masada olmayacağını da sözlerine ekledi.

Ekonomik verilerdeki olumlu işaretlere rağmen, Fed'in enflasyonun düştüğü, işsizliğin nispeten düşük kaldığı ve resesyondan kaçınıldığı bir senaryo olan "yumuşak inişi" başardığını söylemek için henüz çok erken olduğunu da savunan Rosengren, "Yumuşak inişin başarıldığını kesin olarak söyleyebilmemiz için biraz daha zamana ihtiyacımız var" dedi.

FED'den bankalara özel uyarı

 

Fed yetkilisi Harker: 2024’e dek Faiz indirimi olmaz

 

FED faiz artırmak zorunda kalabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)