BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Başkanları 2 ya da 3 faiz artırımı öngörüyor----

Fed Başkanları 2 ya da 3 faiz artırımı öngörüyor

Fed Başkanları 2 ya da 3 faiz artırımı öngörüyor
17 Mayıs 2016 - 21:58 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı, Fed'in verilere bağlı olarak bu yıl 2 ya da 3 faiz artırımına gitmesinin mantıklı olacağını söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Washington'da katıldıkları bir ekonomi panelinde, Fed'in bu yıl 2 ya da 3 defa faiz artırımına gidebileceğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, şu anki faiz artırım sayısı tahminini iki ya da üç olarak belirterek, tahminlerinin ekonomik verilere bağlı olduğunun altını çizdi. San Francisco Fed Başkanı John Willams ise, merkez bankasının, ekonominin büyümeye devam etmesi ve işsizlik rakamlarının düşük olması nedeniyle, bu yıl 2 ya da 3 Faiz artırımına gitmesinin mantıklı olacağını söyledi.

Kademeli artışın bu yıl için 2 ya da 3, 2017 için ise 3 ya da 4 faiz artırımı anlamına geldiğini söyleyen Williams, Fed'in piyasaları şaşırtmamasının arzulandığını ifade etti. Lockhart ise piyasaların faiz artırımı anlamında kendinden daha fazla kötümser olduğunu söyledi.

"Veriler önümüzdeki toplantılarda faiz artırımına gitmemiz için iyi bir durum ortaya koyuyor." diyen Williams, Haziran ayındaki FOMC toplantısının kendi görüşüne göre "canlı" olduğunu belirtti. Bu ifade, Fed yetkililerinin ana kısa vadeli faiz oranlarının yükseltilmesinin tartışılabileceğini işaret ediyor.

San Francisco Fed Başkanı, Fed'in küresel olayların ABD'ye etkilerini yakından incelediğini söyleyerek, Brexit oylamasının dolar üzerinde etkileri olabileceğini söyledi.

Williams, negatif faiz oranının Fed'in listesinin en sonunda olduğunu vurgularken, Lockhart, negatif faizin teorik olarak mümkün olduğunu ancak politikalarında henüz böyle bir durumun olmadığını ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)