BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFahie'nin Hizbullah ile temas halinde olduğu iddia edildi----

Fahie'nin Hizbullah ile temas halinde olduğu iddia edildi

Fahie'nin Hizbullah ile temas halinde olduğu iddia edildi
30 Nisan 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

ABD’ye uyuşturucu getirmeyi planlamak ve kara para aklamak suçundan gözaltına alınan İngiltere'ye bağlı adalar topluluğu Britanya Virjin Adaları Başbakanı Andrew Alturo Fahie'nin Lübnan Hizbullah’ı ile temas halinde olduğu iddia edildi.

ABD federal ajanları, Miami’de ABD’ye uyuşturucu getirmeyi planlamak ve kara para aklamak suçundan Karayipler bölgesinde bulunan İngiltere'ye bağlı adalar topluluğu Britanya Virjin Adaları Başbakanı Andrew Alturo Fahie ve Karayip takımadalarındaki limanlar otoritesi başkanı Oleanvine Maynard’ı gözaltına aldı. Yetkililer, üçüncü bir şüpheli olan İngiliz Virgin Adaları liman müdürünün oğlu Cadim Maynard'ın da Perşembe günü uyuşturucuyla bağlantılı olarak gözaltına alındığını, ancak Miami'de olmadığını söyledi. Üç sanık, ABD’ye 5 kilogramdan fazla kokain getirmek ve kara para aklamakla suçlanıyor.

ABD’ye kokain getirmeyi planlamak ve kara para aklamakla suçlanan baş şüphelilerin, Lübnan Hizbullah’ı ile temas halinde olduğu iddia edildi.

Guardian gazetesinin haberine göre, Florida'da dosyalanan mahkeme belgelerine göre Oleanvine ve Cadim, Meksika'daki Sinaloa kartelinin üyeleri gibi davranan gizli ajanlarla Lübnanlı Hizbullah ajanları ve Fahi (baş lider olarak da anılır) arasında Kolombiya'dan gelecek binlerce kilogram uyuşturucuyu depolamak için bir yer bulmak üzere bir toplantı düzenlemek için anlaştılar.

ABD merkezli Miami Herald gazetesinin haberine göre, Fahie ve Maynard, Miami’deki Opa-locka İdari Havalimanı’nda uçağa binerken Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yetkililer gazeteye verdiği demeçte, yetkililerin, İngiliz Virgin Adaları'na bağlı olduğuna inandıkları bir uçakta 700 dolarlık bir sevkiyat için uyuşturucu kaçakçısı kılığına girmiş ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA) ajanlarıyla görüştükten sonra gözaltına alındıklarını söyledi. ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi ajanları, Meksika Sinaloa Karteli'nin üyeleriymiş gibi davrandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ciddi iddialar karşısında "dehşete düştüğünü" söyledi. Geçen yıl, Birleşik Krallık, yolsuzluk, adam kayırma, gözdağı verme ve kamu fonlarının kötüye kullanılması iddiaları üzerine İngiliz denizaşırı topraklarındaki kötü yönetimle ilgili bir soruşturma komisyonu kurdu. Soruşturma Komisyonu'nun yargı yetkisi yönetişim ve yolsuzluğa odaklandı. Odak nokta yasadışı uyuşturucu ticaretine yönelik bir cezai soruşturma üzerinde değildi. Diğer yandan gereksiz spekülasyonlardan kaçınmak amacıyla, Britanya Virjin Adaları (British Virgin Islands) sakinlerinin görebilmeleri için soruşturma raporunun yayınlanmasına acilen devam edilmesi yönünde bir çalışma olduğu belirtildi.

ABD'de gözaltına alındı: Başbakana uyuşturucu suçlaması!

Adli emanetteki uyuşturucuyu satan memurlar tutuklandı

Uyuşturucu tacirlerini köpük banyosu ele verdi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)