BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFacebook özel bilgileri sızdırdı----

Facebook özel bilgileri sızdırdı

Facebook özel bilgileri sızdırdı
22 Haziran 2013 - 12:46 www.finansgundem.com

Facebook, teknik bir hatadan dolayı altı milyon kullanıcının iletişim bilgilerini paylaştı

Facebook yayınladığı açıklamada, yazılım hatası nedeniyle 6 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin açığa çıkma tehlikesi oluştuğunu itiraf etti.
Facebook'un resmi sitesinden yaptığı açıklamada, başta kullanıcılarının e-posta ve telefon bilgileri olmak üzere, kişisel bilgilere ve oradan da başka kullanıcıların bilgilerine erişildiğini ifade etti.
Hesaplarına erişilen kullanıcılara e -posta yoluyla özür mesajı gönderen Facebook, "Zor günlerin geldiğini söylemek yanlış olmaz" açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: “Bir arıza nedeniyle Download Your Information (DYI) aracılığıyla kullanıcı, listesindeki veya bir şekilde ilişkide olduğu diğer kullanıcıların e-mail adreslerini, telefon numaralarını alabilmekteydi”.
Facebook, hatanın giderilmesi amacıyla DYI aracının 24 saatliğine kapatıp yeniden devreye koydu. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada bir yıl önce meydana gelen bu arıza bir kullanıcının yardımıyla ortaya çıkarıldı. Facebook yaptığı açıklamada, bu tür bilgi sızma olayının birkaç kez yaşandığını belirterek, belirtilen bilgiler dışındaki kişisel bilgilerin açığa çıkmadığını duyurdu.
RIA Novosti’nin bildirdiğine göre Facebook’tan yapılan açıklamada “Bu hatanın kötüye kullanıldığına dair elimizde bir bilgi mevcut değildir. Konuyla ilgili olarak üzüntü duyuyoruz. Bir kez daha bunun yaşanmaması için uğraşlarımızı iki kat artıracağız” denildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)