BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEY sıfır karbon işletmesi için 1300 personel alacak----

EY sıfır karbon işletmesi için 1300 personel alacak

EY sıfır karbon işletmesi için 1300 personel alacak
16 Şubat 2022 - 17:36 www.finansgundem.com

Big Four denetim firması Ernst & Young sıfır karbon denetimi işletmesi EY Carbon için kesenin ağzını açtı. 100 milyon sterlin yatırım yapılan EY Carbon işletmesi için 1300 yeni personel alınacağı belirtiliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük 4 mali denetim şirketinden (Big Four) biri olan Ernst & Young önümüzdeki üç yıl içerisinde halka açık şirketleri net karbon sıfır hedeflerine geçiş konusunda danışmanlık etmesi için 1300 personeli işe alacak.

Financial News’in haberine göre Big Four denetim firması, EY Carbon adlı yeni işletmeye 100 milyon sterlinin üzerinde yatırım yapacağını açıkladı.

EY’den yapılan açıklamada, yeni şirketin lansmanında bu girişimin İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın Kasım 2021'deki COP26 İklim Zirvesi sırasında yaptığı uyarılara bir yanıt niteliğinde olduğu belirtildi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Sunak söz konusu açıklamasında İngiltere'de listelenen tüm işletmelerin ve finans kurumlarının 2023 yılına kadar net karbon sıfır planları yayınlamak zorunda kalacağını söylemişti.

EY partnerlerinden Rob Doepel, şirketin sürdürülebilirlik alanındaki yeni yönetici ortağı olarak atandı. Doepel başlangıçta İngiltere'de 12 ortak da dahil olmak üzere 250 kişilik bir ekibe liderlik edecek. Doepel daha önce EY'nin enerji pazar segmentinin liderliğini yürütüyordu.

EY İngiltere Başkanı Hywel Ball, "EY Carbon'a yaptığımız önemli yatırımlar, müşterilerimizin sadece kendi operasyonlarını karbonsuz ekonomiye uyarlamalarıyla ilgilenmeyecek, aynı zamanda karbonsuz ekonominin yarattığı iş fırsatlarını belirlemelerine ve ortaya çıkarmalarına da yardımcı olacak ve sonuçta tüm paydaşlarının korunmasına ve uzun vadeli değer yaratılmasına yardımcı olacaktır" dedi.

HSBC fosil yakıt finansmanı sınavında sınıfta kaldı

 

Citigroup Wall Street devleriyle rekabetten vazgeçti

 

Facebook 90 milyon dolar ceza ödeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)