BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEXPO 2016 Antalya’nın sembolü belli oldu----

EXPO 2016 Antalya’nın sembolü belli oldu

EXPO 2016 Antalya’nın sembolü belli oldu
07 Temmuz 2013 - 08:44 www.finansgundem.com

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olan ''şakayık'' olarak belirlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Latince adı “Paeonia Turcica” olan, halk arasında “şakayık” ismiyle bilinen çiçeğin, dünyanın botanik EXPO’su EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği olarak belirlendiğini söyledi.
Sembol çiçek olarak Türkiye’ye ait, ekonomik değeri olan bir çiçek belirlenmesini istediklerini dile getiren Eker, “Endemik bir bitki olsun,  kullanılabilme özelliği olsun, gösterişli, işlenebilir olsun, yetiştirilmesi  kolay olsun diye birçok kriterle biz bunu düşündük. 16 çiçek önerildi, bu sayı sonra 4’e indirildi. EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık olarak belirlenmiştir.  Hem tıbbi yönü olan hem de saray bitkisi” dedi.
Çeşitli araştırmaların ardından, sembol çiçek olarak, Latince isminin  içerisinde Türkiye kelimesinin de geçtiği “Paeonia Turcica” seçildiğini bildiren Bakan Eker, Anadolu’da yaban gülü veya şakayık olarak bilinen çiçeğin gen merkezinin Anadolu olduğunu, Antalya, Burdur ve Denizli’de yetiştiğinin bilgisini verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)