BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEv sahiplerinin yeni taktiği: Fatura dahil----

Ev sahiplerinin yeni taktiği: Fatura dahil

Ev sahiplerinin yeni taktiği: Fatura dahil
02 Temmuz 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

Eski kiracıya istediği zammı yapamayan ev sahipleri, elektrik, gaz ve su aboneliklerini kendi üzerinde tutarak kiracıyı mağdur edip tahliyeye zorluyor

1 Temmuz 2023'e kadar kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırı ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni sorunlara yol açarken ev sahiplerinden yeni bir taktik geldi. 

Independent'ın Hürriyet'ten yaptığı alıntıya göre, bazı ev sahipleri kiralama kısa dönem olduğu için abonelikleri kendi adına tutarken, kimi de bu yolla tahliye ya da zam baskısı yapıyor. İstediği tarihte evden çıkmayan ya da istediği oranda zam yapmayan kiracının elektriğini suyunu kesen mülk sahipleri mağduriyet yaratıyor.

Haberde açıklamalarına yer verilen Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kısa dönem kiralanan yazlık evlerdeki uygulamanın genele yayıldığını belirterek, "Kiracı sözleşme yapmak istediğinde emlak danışmanı veya mal sahibi yazılı sözleşme yapılmadığını, kiracının abonelikleri üzerine almasını istemediğini veya yazılı sözleşme yapılsa bile bir örneğinin kiracıya verilmeyeceğini şart koşuyor" dedi.

Emlak danışmalarının verdiği bilgiye göre, kimi ev sahipleri ‘fatura benim adıma kalsın, sen geldikçe ödeme yap’ derken, kimi de ortalama bir gider belirleyerek daha yolun başında kiraya ekliyor.

Kiraz “Mal sahibi kiracı ile olan sözlü kira sözleşmesinin veya kiracıya örneği verilmeyen yazılı kira sözleşmesinin uzama dönemi geldiğinde, yasal artış oranı kapsamındaki artışı kabul etmediğinde, yani daha fazla artış talep ettiğinde kiracısının temel hizmetlerini kapatabilir. Kiracı yaşayabilmek için su elektrik ve doğalgaza ihtiyacı olduğu için de ya bu isteği kabul ediyor ya da tahliye ederek taşınmazı boşaltıyor. Mal sahibi kiracısının taşınmazı tahliyesini talep ettiğinde de yine aynı şekilde kiracı çıkmak istemediğinde aynı yöntemi kullanarak taşınmazın temel hizmetlerini kapatılıp taşınmazın kullanımı engelleyebiliyor" diye konuştu.

Ev sahibinden yeni taktik: Parayla kiracı çıkarma

 

Kiracılar dikkat: Fırsatçı ev sahiplerinden tahliye şartı!

 

Kira sorununa 'çöpçatanlı' çözüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)