BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEv sahibinden yeni taktik: Parayla kiracı çıkarma----

Ev sahibinden yeni taktik: Parayla kiracı çıkarma

Ev sahibinden yeni taktik: Parayla kiracı çıkarma
26 Haziran 2022 - 08:40 www.finansgundem.com

Son düzenlemelerle mevcut kiracısını çıkarmanın zorlaştığını gören kimi ev sahipleri altı kira bedeline kadar geri ödeyip eski kiracasını çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Kiralarda yaşanan olağanüstü artışlar, ev sahibi-kiracı ilişkisini gündemden düşürmüyor. Önce yasal sınırın üzerinde zam ve ara zam gibi talepler gündeme geldi.

Zam ile beklentisi karşılanmayan ev sahipleri, kiracısını çıkarıp 2-3 kat fiyat farkıyla evi yeni birine kiralamanın yollarını aradı.

Bu kez tahliye baskısı başladı. Ancak tahliye için kiranın ödenmemesi, gereksinimin ispatı, esaslı aykırılık ve yıkım gibi sebepler aranıyor.

Zam oranını es geçmek için

‘Çocuğum gelecek’ diyerek kiracısını çıkarıp, yeni kiracı alanlara karşı da 3 yıl kiralama yasağı bulunuyor. Ev sahiplerinin bu formülü de düzenlemeye takılınca, ‘tahliye taahhütnamesi’ baskısı başladı.

Ancak bu yöntem eski kiracılarda işe yaramadı. Son olarak 1 Temmuz 2023’e kadar yüzde 25 artış sınırı getiren düzenleme devreye girince, ev sahipleri kiracıyı çıkarmak için bir formül daha buldu.

Para vereyim çık

1 yıl boyunca yüzde 25’ten fazla zam yapamayacak olan ev sahipleri hem düzenlemeden sıyrılmak hem de 2-3 kat daha fazla bedelle kiraya vermek için eski kiracısını ‘parayla’ çıkarmanın yolunu deniyor.

Posta Gazetesi'ndeki habere göre, kiracısına taşınma masraflarını ve birkaç aylık kira bedelini verip evi boşaltmasını teklif edenler var. Kiracılar, “Yeni kiracıya evi 2-3 kat fazla paraya verince, tek aylık kira bile bu teklif ettiği parayı karşılıyor” diyor.

Kiracılar dikkat: Fırsatçı ev sahiplerinden tahliye şartı!

Günlük kiralık evler için 'sorumlu işletici' düzenlemesi

Uçan daireler! Dar gelirlinin ev alma hayali bitti

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki26 Haziran 2022 22:55

    KOnut arzı yetersizmiş, önce konut stoku bilgisini verirsin sonra bu lafı edersin. İlginnç olan konut arzı yetersiz olduğu halde astronomik kiraları ödemeye hazır bir dolu insan olması. Sorun bu insanların gelir seviyeleri ve ödedikleri vergiler

  • vv.s26 Haziran 2022 15:34

    KKM'de olanlar kurdaki artışı ve banka faizini alırken ev sahiplerinin kira gelirlerinin haksız yere yüzde 25  ile sınırlandırılması manidardır. 

  • Hasan26 Haziran 2022 11:51

    Konut arzı az olabilir ama yeni konut yapılsa bile insanların gelirleri bu evlerin maliyetini bile ödeyemez. Üretmeyen dışardan herşeyi alan ülkelerde kişi geilrlri böyle düşüyor. Cevap bu.

  • E.g.26 Haziran 2022 11:49

    SİNGAPUR DEVLETİNİN BELEDİYELERİ GİBİ BİZIM BELEDİYELER DE SOSYAL KONUT YAPIP BİR KISMINI DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL ŞARTI ARAMADAN KİRAYA VERMELİDİR BIZDE KİRALIK KONUT FİYATLARI ARTSIN DAHA FAZLA GAYRI MENKUL VERGİ GELİRİ EMLAK VERGİ GELIRİ OLSUN DİYE BELEDIYELER KONUT YAPMIYOR

  • Ben 26 Haziran 2022 10:29

    Enflasyon kaç. Neden %25 le kira artışı sınirlanıyor. Kira ile evini geçindiren,çocuğunu okutan çok aile var. Enflasyon oranı kadar artış olması gerekir. Adil olan bu. Saygılar.

  • mali26 Haziran 2022 09:26

     Konut arzı yetersiz. Çözüm çok basit. İstenilirse Türkiye'de yılda on milyon konut altı ayda üretilir. Bu yerliye yeter. Ama Suriye, Afganistan, Afrika, Ukrayna ve Rusya'nın... talebine  yetmez.