BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde ekonomik güven geriledi----

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven geriledi

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven geriledi
30 Ağustos 2021 - 17:24 www.finansgundem.com

Salgının delta varyantı etkisiyle yayılımını artırması ve tedarik tarafında yaşanan sıkıntıların sürmesiyle Euro Bölgesi ekonomik güven endeksi bu yıl ilk kez gerileme kaydetti.

Salgın ve tedarik zincirindeki aksaklıklar Avrupa ekonomisine ilişkin göstergelerde olumsuz etkiler yaratmaya devam ediyor.

Euro Bölgesi ekonomik güven endeksi Ağustos'ta 117,5 seviyesine geriledi. Böylelikle 2021 yılında endekste ilk kez geri çekilme yaşandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi endeksin 118 seviyesine çıkması yönündeydi. Temmuz ayında endeks 119 değeriyle rekor seviyeye yükselmişti.

Veri setinde yer alan bir başka gösterge olan satış fiyatları beklentisinin de yükseliş kaydederek enflasyonist baskılara işaret ettiği izlendi.

Bölgede son zamanlarda büyük ölçekli fabrikaların tedarik zincirindeki aksama dolayısıyla hammadde tedariki konusunda zorlandığı görülüyordu.

Araştırmaya göre Ağustos’ta sanayi siparişleri geriledi. Hizmet sektörünün de geleceğe ilişkin beklentilerinde önceki dönemlere kıyasla daha az pozitif olduğu kaydedildi.

Hizmet sektörü güven endeksi Ağustos’ta 16,8’e geriledi. Beklentiler endeksi 19 olacağını yönündeydi. Sanayi güven endeksi ise beklentilere paralel şekilde 13,7 oldu.

Çip krizi seneye de dünyayı rehin alabilir!

Almanya’da enflasyon 13 yılın zirvesinde

'Zincir marketlerde kartelleşme yok'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)