BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesinde çift dipli resesyon tehlikesi----

Euro Bölgesinde çift dipli resesyon tehlikesi

Euro Bölgesinde çift dipli resesyon tehlikesi
22 Ocak 2021 - 13:37 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde korona virüs önlemleri doğrultusunda sıkı tedbirler ile işletmelerin kapalı kalmasından dolayı ekonomide çift dipli resesyon ihtimali hızlandı

IHS Markit'in özel sektör faaliyetlerine ilişkin gösterge olan Euro Bölgesi Bileşik PMI verisi Ocak'ta 47,5’e geriledi. Hizmet sektörü endeksinde ise Mayıs'tan beri en sert ikinci daralma yaşandı. Korona virüs kısıtlamalarından hizmet sektöründekilerden daha az etkilenen imalatçılar, yaşanan zorluklara karşın gelecek 12 aya ilişkin beklentiler konusunda büyük ölçüde iyimser.

Tedarikçi teslimatları verinin toplanmaya başladığı 1997 yılından bu yana en sert artışı yaptı. Ayrıca girdi maliyetlerinde iki yılın en hızlı yükselişi kaydedildi. Geçen ay tüm dünyada fabrikaların kapalı olmasından dolayı söz konusu veriler toplanamamıştı.

IHS Markit baş ekonomisti Chris Williamson, "Euro Bölgesi ekonomisinde çift dipli resesyon giderek kaçınılmaz görünüyor. Düşüşün geçen yılın ilkbaharına kıyasla daha az keskin olması biraz cesaretlendirici. Bu, imalattaki görece istikrarın devam etmesini, ihraç mallarına talebin artmasını ve kısıtlama önlemlerinin geçen yıla kıyasla ortalamada daha gevşek olmasını yansıtıyor." dedi.

Satın alma yöneticileri endeksinde (PMI) 50 puanın altındaki değerler sektörde daralma yaşandığının sinyalini veriyor.

Almanya'da PMI'lar düşüşte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)