BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı----

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı
29 Nisan 2022 - 12:23 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi enflasyonu rekor kırmaya devam ediyor. Mart ayında yüzde 7.4 olan yıllık enflasyon Nisan ayında beklentilere paralel olarak yüzde 7.5’e yükseldi. Euro Bölgesi'nde büyüme Ukrayna şavaşının etkisiyle beklentinin altında kaldı.


Avrupa İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Euro Bölgesi’nde Nisan ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0.6 arttı. Yıllık bazda da yüzde 7.4’ten yüzde 7.5’e çıktı. Enflasyon böylece 6 ay üst üste rekor seviyeye yükseldi.

Çekirdek TÜFE Nisan’da yıllık bazda yüzde 3.5’e yükseldi. Ukrayna’da devam eden savaşın Avrupa’nın enerji arzına olumsuz etkileri ve enerji fiyatlarındaki artış enflasyonu tetikledi. Bu hafta Rus enerji firması Gazprom ruble ile ödeme yapmadıkları için 2 AB ülkesine gaz akışını durdurma kararı almıştı.

Euro Bölgesi'nde büyüme Ukrayna şavaşının etkisiyle beklentinin altında kaldı

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı saldırı sonrasında Batı'nın Rusya'ya yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımların etkisiyle Euro Bölgesi ekonomisi 2022 ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre sadece yüzde 0,2 büyüdü. Beklenti yüzde 0,3 büyüme olacağı yönündeydi.

AB Komisyonu, Rusya'nın Ukrayna saldırısı öncesinde yayınladığı raporda da ilk çeyrekte büyümenin yüzde 0,3 olacağını öngörmüştü.

Eurostat verilerine göre ilk çeyrekte İtalya ekonomisi bir önceki çeşreğe göre yüzde 0,2 daraldı. Almanya'da büyüme ise yüzde 0,4 olan beklentilerin altında yüzde 0,2 büyüme gösterdi. Fransa ise ilk çeyrekte büyüme göstermedi.

Fransa'da enflasyon zirvede

 

Almanya’da enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Belçika'da enflasyon rekor seviyeyi korudu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)