BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi büyüme ECB'nin öngördüğünden daha düşük olabilir----

Euro Bölgesi büyüme ECB'nin öngördüğünden daha düşük olabilir

Euro Bölgesi büyüme ECB'nin öngördüğünden daha düşük olabilir
31 Ocak 2024 - 14:30 www.finansgundem.com

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, "Euro Bölgesi büyüme ve enflasyon oranı bu yıl ECB'nin öngördüğünden daha düşük olabilir" dedi

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos'un, Euro bölgesi enflasyonu ve büyümesinin bu yıl Avrupa Merkez Bankası'nın Aralık ayında öngördüğünden daha düşük çıkabileceğini söyledi.

Die Zeit gazetesine konuşan de Guindos, "Aralık ayı tahminlerimize göre enflasyonda düşüşün 2025 yılının ikinci yarısında gerçekleşmesi beklenmekte. Enflasyon rakamları son dönemde çoğunlukla olumlu sürprizler getirdi. Enflasyonun tahmin ettiğimizden biraz daha düşük olacağını düşünüyorum." dedi.

De Guindos, dünya ticaretinin ivme kaybetmesi, jeopolitik belirsizliklerin artması ve faiz artışlarının ekonomiye beklenenden daha hızlı yansıması nedeniyle büyümenin bu yıl öngörülen %0,8'den biraz daha düşük olabileceğini vurguladı.

Guindos, "ECB sık sık faiz oranlarını çok geç yükselttiği için eleştiriliyor. Şimdi Faiz oranlarını çok geç düşürme riski var mı?" şeklindeki soruya da, "Ben öyle düşünmüyorum. Ayrıca, ilk faiz artırımımızdan çok önce, Aralık 2021'de tahvil alım programlarımızı kademeli olarak sonlandıracağımızı açıklayarak rotamızı değiştirdik. Bu, para politikasının normalleşmesinde ilk adımdı. Ancak geç kaldığımızı varsaysanız bile, sonuçlara bir bakın: 12 ay içinde enflasyon %10'dan %3'ün altına düştü ve derin bir resesyon yaşanmadı. Şu ana kadar, hassas duruma rağmen, işgücü piyasasındaki çok iyi durum sayesinde enflasyon ve büyüme arasındaki dengeyi korumayı başardık. Ekonomi çökmedi. Bu, Avrupa'daki insanların refahı için çok önemlidir" dedi.

ECB'den yeşil dönüşüme odaklanma kararı

 

ECB üyesi Centeno: Faizleri indirmek için ücret verilerini görmeye gerek yok

 

ECB faiz oranlarını değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)