BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEsnek çalışmada şirketler insan ilişkilerini nasıl geliştirebilir?----

Esnek çalışmada şirketler insan ilişkilerini nasıl geliştirebilir?

Esnek çalışmada şirketler insan ilişkilerini nasıl geliştirebilir?
17 Eylül 2021 - 18:24 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde şirketlerin çalışanlarından uzaklaşmasıyla personel ile kurulan ilişkiler zayıflamaya başladı. Google’ın üst düzey yöneticilerinden Brigette McInnis-Day esnek çalışmada bu bağın nasıl güçlü tutulabileceğini açıklıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çalışanların mesailerinde daha ensek çalışma talepleri pandemi öncesinde dahi oldukça yüksekti. 2014 yılında Citigroup ve LinkedIn tarafından yapılan bir anket çalışanların %64’ünün yüzde 10’luk maaş zammı yerine esnek çalışmayı kabul edeceğini gösteriyordu. Pandemiyle birlikte son bir buçuk yılda esneklik yaklaşmakta olan yeni çalışma modellerinin ayırt edici karakteristiği haline geldi.

Personeline empati ve merhamet duygusuyla yaklaşan ve çalışanlarının kişisel taleplerini dengeleme konusunda esneklik sağlayan firmalar şirketleri içerisinde daha güçlü bir güven bağı kurdular ve bu sayede verimliliklerinde de artış görüldü. Ancak iş ve kişisel yaşamın harmanlandığı bu dönem içerisinde çalışanların %44’ünün pandeminin başından bu yana meslektaşlarıyla daha az bağlantılı hissettikleri bildirildi.

İşyeri kimliğinin sadece dört duvar olmadığı sanal ortamda yapılan iş birliği, esnek çalışma saatleri veya hibrit ofisler üzerinden bir kez daha anlaşıldı. Zira Google Personel Yönetimi Başkan Yardımcısı Brigette McInnis-Day de Forbes’taki yazısında işyeri kültürünü bir kuruluşun misyonuna, değer ve davranışlarına bağlı olduğunu belirtiyor. McInnis-Day’e göre bu insani unsurlar insanların birlikte çalıştığı her yerde güçlendirilebilir veya aşındırılabilir. Google yöneticisi işletmelerin hangi çalışma yöntemini benimserse benimsesin şirketlerin birliktelik, eşitlik ve aidiyet oluşturma konusunda insan ilişkilerini geliştirmeye yönelik kararlar alması gerektiğini belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Google yöneticisi pandemi dönemi sonrası uzaktan çalışma döneminde şirketlerin şu kıstaslara dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.

İş birliği ekip dağılımından daha önemli

McInnis-Day, Google’de işbirliği amacının personelin çalıştığı yerden, konuştuğu dilden, mesleki tecrübesinden ve cihaz tercihlerinden çok daha önemli olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle de esnek çalışma döneminde bu prensibe bağlı kalmanın daha da önemli hale geldiğini belirten Google yöneticisi bu amaçla Google Workspace ve Google Meet gibi uygulamalarını geliştirdiklerini ve farklı ülkelerdeki çalışanlarıyla daha başarılı iletişime geçtiklerini vurguladı.

Yeni işe alımlar şirket kültürüne uymakla kalmamalı

Google yöneticisi yeni işe alınan personelin şirket kültürüne uyum sağlamak yerine bir şeyler katmak amacıyla dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Zira iş gücü şirketlere sağlayacağı yetenek havuzu aracılığıyla yeni imkanlar sağlıyor. McInnis-Day’e göre sadece iş kültürüne uyduğu için işe alınan personel şirketlerin içerisinde bulundukları pazardaki ve toplumdaki değişiklikleri hissetme ve tepki verme yeteneği azalabilir.

Çalışanlardan alınan geri bildirim

McInnis-Day pandemi sürecinin başlangıcıyla birlikte aynı mekanda çalışmanın bütün avantajlarının neredeyse bir gecede kaybedildiğini belirtiyor. Bu süreçte yeni çalışma koşullarının keşfedilmesi sırasında çalışanların tecrübeleri ve geri bildirimleri de giderek daha önemli hale gelmiş. Google yöneticisi doğru şartları bulma konusunda personelle irtibat içerisinde olmanın şirketlerin daha verimli hale gelmesinde ve personelin daha odaklı ve motive kalmasında yardımcı olduğunu söyledi.

Apple ve Google Rus muhalife ait uygulamaları kaldırdı

 

Bankalardan yazılımcılara esnek çalışma imtiyazı

 

Emlak piyasasındaki yüksek fiyatlar kalıcı olacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)