BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple ve Google Rus muhalife ait uygulamaları kaldırdı----

Apple ve Google Rus muhalife ait uygulamaları kaldırdı

Apple ve Google Rus muhalife ait uygulamaları kaldırdı
17 Eylül 2021 - 16:32 www.finansgundem.com

Teknoloji şirketleri Apple ve Google, uygulama marketlerinden Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin uygulamasını kaldırdı.

Rus muhalif lider Alexei Navalny'ye bağlı vakıf ve kuruluşların Rus mahkemeleri tarafından yasaklanmasının ardından söz konusu kurumlara ait mobil uygulamaların Google ve Apple mağazalarından kaldırılmasına yönelik talepte bulunulmuştu.

Rus mahkemeleri tarafından iletilen talebi inceleyen Google ve Apple, Navalny'ye bağlı kurumların uygulamalarını mobil mağazalarından kaldırdı. İki dev şirketin kararı, Rusya’da parlamento seçimlerinin düzenlendiği sırada geldi.

KREMLİN KARARDAN MEMNUN

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilerin kararı memnuniyetle karşılayıp karşılamadıkları sorusu üzerine, “Elbette, elbette” diye karşılık verdi.,
Bu kararın yasal gereklik üzerine alındığını belirten Peskov, “Yasal gereklilikler vardı. Bu uygulamalar ülkemiz topraklarında yasa dışıdır” dedi. Google ve Apple'a bu konuda Rus makamlarının talebi olduğunu hatırlatan Peskov, “Her iki platforma da bu konuda tebligat gönderildi ve büyük ihtimalle yasalar doğrultusunda bu kararı aldılar” ifadelerini kullandı.

Güney Kore’den Google’a 177 milyon dolar ceza

 

Google’da düşük maaş skandalı!

 

Apple davayı kaybetti: Uygulama içi ödeme sisteminde geri adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)