BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaESM'den 60 milyar dolar sınırı----

ESM'den 60 milyar dolar sınırı

ESM'den 60 milyar dolar sınırı
13 Haziran 2013 - 14:05 www.finansgundem.com

ESM'nin banka doğrudan yeniden sermayelendirme kolaylığı büyük olasılıkla 60 milyar euro ile sınırlanacak

Bugün ve yarın Roma'da toplanarak Avrupa İstikrar Menkanizması (ESM) Avro Bölgesi fonlarının sorunlu bankaların hisselerini satın almakta nasıl kullanacağını müzakere edecek olan Avro Çalışma Grubu'ndan bir yetkili, ESM'nin zor durumdaki bankaları nasıl doğrudan destekleyeceğine ilişkin planın detaylarının bu haftasonuna kadar netleşeceğini söyledi.
Yetkili, ESM'nin bankalara doğrudan yardım etmek için ayıracağı miktarın büyük olasılıkla 60 milyar Avro ile sınırlanacağını ifade etti.
Yetkili yaptığı açıklamada, "60 milyar Avro sınırı üzerinde bir konsensüs oluşuyor, bununla birlikte bu konuda presipte bir anlaşmayaAvro Bölgesi maliye bakanlarının 20 Haziran'daki toplantısından
önce varılamaz. ESM'nin bankaları doğrudan yeniden sermayelendirmesine ilişkin düzenlemelerde siyasi karar Avro Bölgesi maliye bakanları tarafından verilecek" diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)